avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 83 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Dupa ce primesc preavizul de 20 de zile pot sa intru in concediul medical?
Cel mai recent răspuns: ligadiangeli , utilizator 19:14, 5 Ianuarie 2012
ART. 60 Codul muncii – Interdictii cu caracter temporar de concediere

(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:

a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;

Art. 75 alin. 3 In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Deci, nu se poate sa intrati in concediu medical dupa primirea preavizului.

Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
ContSters213050, utilizator
Da, puteti. Preavizul se va mari cu perioada in care ati fost in incapacitate temporara de munca.
Din pacate ma repet, nu se poate intra in concediu medical, dupa preaviz. Codul muncii a prevazut limitativ, cazurile in care contractul individual de munca este suspendat si astfel si perioada preavizului este suspendata, insa nu este cazul de fata.

ART. 51 – Suspendarea din initiativa salariatului

(1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:

a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;

b) concediu pentru angrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pentru afectiuni intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani;

c) concediu paternal;

d) concediu pentru formare profesionala;

e) exercitarea unor functii elective in cadrul organismelor profesionale constituite la nivel central sau local, pe toata durata mandatului;

f) participarea la greva;

g) (abrogat prin OUG 65/2005) absente nemotivate.

(2) (introdus prin OUG 65/2005) Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.

concediu pentru ingrijirea copilului bolnav de 2 anisori ,pot sa iau?
Si art. 50, care prevede suspendarea de drept a cim in cazul incapacitatii temporare de munca nu se aplica sau cum?
Ori imi scapa mie ceva, ori datele problemei au fost schimbate intre timp. Nu-mi amintesc sa fi intrebat daca poate sa-si ia concediu medical, in sensul primirii unei aprobari din partea angajatorului.
Ceva nu se potriveste..
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
valeria.bisa, utilizator

Alte discuții în legătură

In perioada de preaviz. OctavianMaraitu OctavianMaraitu Buna seara, In perioada de preaviz data de angajator, pot cere concediu pentru cresterea copilului? Sotia nu lucreaza, eu indeplinesc conditiile. As mai dori ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim laura gaga laura gaga Im momentul de fata sunt in CCC (copilul are 1 an si 8 luni), dar doresc sa reincep activitatea in 2 saptamani. In cadrul societatii au loc restructurari... As ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare cim sarcina si lauzie nicolmiclea nicolmiclea Buna ziua, sant incepatoare si nu stiu cum trebuie sa incetez contractul de munca al unei angajate care ramane in prenatal.Ce art. folosesc in decizia de ... (vezi toată discuția)