avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ajutor- Intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ajutor- Intreprindere individuala

Daca ma poate sa ajuta cineva, va rog cat mai repede. Am o intreprindere individuala, un cabinet veterinar. Am cumparat niste medicamente pe care am trecut la alte plati pentru ca nu vand medicamentele, nu pun adaos, folosesc numai la tratamente. Acuma am inchis anul cu pierdere. Ce se intampla cu medicamentele ce am inca in cabinet cand incep anul? Registru de stocuri nu am completat pentru ca medicamentele am pus la cheltuiala, nu ca si marfa.Nu stiu cum sa incep anu?
Medicamentele ce au mai ramas au o valoare de 2000 ron. Unii zic sa incep cu zero, altii zic sa fac un inventar si sa incep cu suma ce iese la inventar. Dar daca nu am marfa?
Ce sa fac, cum incep registrul incasari si plati?

Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:39, 12 Ianuarie 2012
Din ”total plati” trebuie scazuta valoarea totala a marfii care nu a fost vanduta (fara adaos - numai valoarea de achizitie)
Altfel spus: cheltuieli deductibile = total plati – valoarea marfii din stoc
Si calculati venitul net impozabil = venituri impozabile incasate – cheltuieli deductibile
(venituri impozabile incasate = total incasari din valoarea marfurilor)

Cod fiscal, art 48
Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activităţi independente, determinat pe baza contabilităţii în partidă simplă
(1) Venitul net din activităţi independente se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile efectuate în scopul realizării de venituri, deductibile, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă, cu excepţia prevederilor art. 49 şi 50
[...]

Apoi, in anul care vine... se continua realizarea veniturilor din vanzarea marfii care deja a fost achizitionata si care, evident, nu va mai fi inregistrata ca fiind cheltuiala anului in curs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul net in cazul intreprinderii individuale mihaela71 mihaela71 Am gresit titlul subiectului.Am vrut sa spun venitul net pt care se aplica cota de impozit. Cum se calculeaza venitul net pt anul incheiat in cazul unui II cu ... (vezi toată discuția)
Adaug stocul la baza de impozitare? ismi3ismi ismi3ismi Contabilul pe care il am,pt CALCUL PROFIT, a scos VEniturile totale pe o lista si Cheltuielile totale deductibile pe o alta lista si a calculat cu programul pe ... (vezi toată discuția)
Control de fond la o if bianchita bianchita Am avut control de fond pe 4 ani(magazin alimentar) si am fost scoasa datoare f. multi bani deoarece nu mi s-a facut pentru fiecare an doar diferenta dintre ... (vezi toată discuția)