avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proiectul de lege privind completarea OUG 195/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proiectul de lege privind completarea OUG 195/2002

În proiectul de lege privind completarea OUG 195/2002, în concret, se propune:
„1. instituirea obligaţiei persoanelor cu domiciliul, reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală în România, care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat în alt stat, de a prezenta, la cererea poliţistului rutier, pe lângă documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul; acest document va fi însoţit de traducerea în limba română, în original, efectuată de către un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată.”
În opinia mea, prin această solicitare aberantă, asistăm la un abuz fără precedent al unui stat de tip polițienesc, în care cetățeanul este considerat aprioric vinovat, și care trebuie să se disculpe prin furnizarea unor documente ce nu au nicio justificare într-un stat membru UE. Probabil că după intrarea în vigoare a acestei aberații legislative, poliția va începe o vânătoare de vrăjitoare, oprind în trafic toate autovehiculele cu plăcuțe străine.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 19:13, 5 Ianuarie 2012
asta deja se intimpla deoarece politia este curs de infiintare a unei baze de date in acest sens. politistii opresc masinile cu nr strain doar ptr a obtine datele privind posesorul si proprietarul masinii respective. aceste date se centralizeaza la nivelul IGPR si sunt folositein general ptr identificarea celor care fug de la locul accidentului sau care comit infractiuni folosind asemenea masini.
deci, nimic nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina si am depasit cu 3 zile termenul de 90 de ... Lixw Lixw Am cumparat o masina si am depasit cu 3 zile termenul de 90 de zile pentru schimbarea talonului al meu fiind confiscat ulterior in trafic, Am plătit ... (vezi toată discuția)
Inteligentii s-au gandit sa interzica circulatia masinilor din bulgaria! LUCk33ro LUCk33ro Cata minte le trebuie organelor sa cloceasca asemenea lege? \"Ca sa-si inscrie masina in tara vecina, soferul roman trebuie sa aranjeze cu un bulgar care ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul faptei fara victime cozsmin2 cozsmin2 Buna ziua Ieri am busit o masina ( am schimbat banda ) dar nu am vazut ca vine unu din spate treaba este in felul urmator , eu nu mers dupa el ci mi-am ... (vezi toată discuția)