avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cercetat de 2 ori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cercetat de 2 ori

In cazul in care X depune memoriu impotriva politistului Y , iar acesta este cercetat administrativ pt. negligenta/abuz in serviciu si sanctionat cu mustrare de catre superiorii sai pot pe baza cercetarii administrative sa depun si o plangere la parchet impotriva sa? sa fie cercetat si penal? sau nu poate fi pedepsit de doua ori pentru aceeasi fapta?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:14, 5 Ianuarie 2012
''oricarei fapte i se poate aplica o singua pedeapsa si numai una'' - insa in cazul prezentat de catre dv. bu are nici o legatura ''mustrarea ''primita cu infractiunea....ori este abatere disciplinara (deontologic vorbind) ori fapta de natura penala (al carei text il regasim in legea penala)
daca dvs considerati ca ceea ce a facut politistul constitue infractiune atunci sigur ca puteti sa faceti plangere.
depinde ce va nemultumeste.
cand vorbim ca x nu poate fi pedepsit de 2 ori pentru aceeasi fapta ne referim ca x nu poate fi condamnat de 2 ori asta nu inseamna ca nu ii putem aplica o pedeapsa cu inchisoarea si i se aplice si o pedeapsa complementara.
sau in cazul dvs unitatea sa considere si sa-i aplice un avertisment pe cale administrativa (pentru ca este de-al nostru,hai sa-i mai dam o sansa ) iar instanta sa-l condamne pentru ca in realitate savarsise o infractiune.
parerea mea
Ultima modificare: Joi, 5 Ianuarie 2012
doberv, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier patat? alex1925 alex1925 ce inseamna \"ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol ... (vezi toată discuția)
Declaratia mincinoasa in cercetarea penala bukinst bukinst Constituie infractiune declaratia mincinoasa facuta de parat, politistului care-l cerceteaza si in baza careia politistul propune NUP iar procurorul mentine ... (vezi toată discuția)
Probleme minor alcida20 alcida20 Buna, am si eu o intrebare: ce masuri legale se pot lua impotriva unei minore de 16 ani care este plecata de acasa si este gasita practicand prostitutia? ... (vezi toată discuția)