avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Noul Cod de procedura civila intra in vigoare la 1 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Noul Cod de procedura civila intra in vigoare la 1 iunie

Noul Cod de procedura civilă intră în vigoare la 1 iunie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Justiţiei, C.P.

"În 2012 vom pune în aplicare noul Cod de procedură civilă, cu termen în iunie", a spus ministrul Justiţiei, potrivit MEDIAFAX.
Predoiu a adăugat că noul Cod este unul dintre obiectivele strategice ale Ministerului Justiţiei.
Raportul CE din iulie 2011 remarca faptul că România a făcut demersuri pentru îmbunătăţirea procedurilor judiciare şi că autorităţile române au întreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare şi a continuat pregătirile pentru intrarea în vigoare a patru Coduri noi.
Pentru creşterea ritmului reformei judiciare în următoarea perioadă, CE spunea că România ar trebui să adopte un plan de implementare a Codului civil şi pentru celelalte trei noi coduri (Cod penal, Cod de procedură civilă şi de procedură penală-n.r.) care urmează a fi introduse în 2012 şi să creeze un cadru de cooperare împreună cu magistraţii şi cu societatea civilă pentru a facilita ajustările structurale necesare ale sistemului judiciar.
Comisia susţinea că este important să se evite practicile divergente şi că o bună pregătire a magistraţilor va fi esenţială pentru o implementare omogenă a Codurilor.

Alte discuții în legătură

Noul cod de procedura civila va intra in vigoare la 1 iunie 2012 Roland Mindrila Roland Mindrila Noul Cod de procedura civila va intra in vigoare la 1 iunie, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu: \"In 2012 vom ... (vezi toată discuția)
Vezi data intrarii in vigoare a noului cod penal si a codului de procedura penala ifigenia2005 ifigenia2005 Stie cineva,cand va intra in vigoare noul cod penal?Macar o data aproximativa?! Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)