avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contract asistent in brokeraj
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contract asistent in brokeraj

Buna seara,
Am primit o amenda de la finante,precum nu am inregistrat contractul cu care lucram in domeniul asigurarilor,denumit contract asistent in brokeraj.
pe amenda a trecut la explicatii amenda ca sa spun asa ca nu s-a inregistrat contract nr.x conform OG.91/2003 art 219 /1/a si la amenda a trecut OG.91/2003 art 219 /2/d.
M-am uitat in lege si la OG.91/2003 art 219 /2/d scrie asa:d) cu amenda de la 50 lei la 1.500 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 500 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice, in cazul savarsirii faptelor prevazute la alin. (1) lit. a), b), g)-m);
Dar mai jos scrie tot la un alineat 2 litera (d) :d) cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice, in cazul savarsirii faptelor prevazute la alin. (1) lit. a), b), g)-m);
Intrebarea mea ce varianta trebuia sa-mi aplice.
A scris pe amenda de la 500lei la 1000 lei.
va multumesc si astept sfaturile dvs.

Alte discuții în legătură

Neinregistrare contracte nerezidenti Deia_30 Deia_30 In cazul neinregistrarii mai multor contracte cu nerezidentii in conformitate cu ordinul 1400/2012 as dori sa stiu daca se platesc amenzi pe fiecare contract ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensii: penalitati si amenda pentru neplata? camellia_camy camellia_camy Buna ziua !Sunt PFI din 12 mai 2010 si incepand cu 1 iulie am depus si platit cotizatiile cf. ordonantei 58.Pe 25 octombrie am fost sa platesc la pensii cf. ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea formularului 201 si amenzile aferente Bogdan6775 Bogdan6775 Cum se calculeaza amenda pentru nedeclararea formularului 201 daca activitatile de obtinere de venit s-au desfasurat pe mai multi ani? (vezi toată discuția)