avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate sindicat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate sindicat

Buna, ma poate lamuri cineva in legatura cu contabilitatea unui sindicat (este vorba de ambulanta). Contabilitate in partida simpla sau dubla, este obligatoriu contabil autorizat? Intreb asta fiiindca am auzit ca se cere contabilitate dubla si contabil autorizat.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 15:35, 6 Ianuarie 2012
Se practica organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla conform cu Ordinul nr. 1969/09.11.2007 privind aprobarea reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial*) si publicat in MO nr. 846 bis din 10 decembrie 2007.


Legea contabilitatii nr. 82/1991

ART. 5
(3) Pentru organizaţii patronale şi sindicale, precum şi pentru alte categorii de organizaţii fãrã scop patrimonial, care nu desfãşoarã activitãţi economice, Ministerul Finanţelor Publice aprobã un sistem simplificat de raportare financiarã, având în vedere şi cerinţele organismelor europene de profil.

ART. 28
(6) Persoanele juridice fãrã scop patrimonial întocmesc situaţii financiare anuale, care se compun din bilanţ şi contul rezultatului exerciţiului.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate la ong-uri maciucadumitru maciucadumitru In ce conditii o fundatie nonprofit poate conduce contabilitatea in partida simpla ? (vezi toată discuția)
Contabilitatea unui sindicat acilutim acilutim contabilitatea unui sindicat se tine in partida simpla sau dubla? (vezi toată discuția)
Club sportiv non profit Jupiter Jupiter As dorii sa aflu daca contabilitatea se tine in partida simpla ,si daca cheltuielile depasesc veniturile nu se plateste impozit? Care sint ultimile noutati ... (vezi toată discuția)