avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bunicul meu a decedat in urma cu 2 saptamani. A ramas bunica si 2 copii majori. Care sunt procentele de care beneficiaza la succesiune si care este termenul de deschidere a acesteia? Ce se intampla daca nu deschide nimeni succesiunea? Unchiul meu ar vrea sa puna mana pe ceea ce are bunica, eventual sa o dea si afara din casa si sa vanda si tot ce are pe acolo. Bunica are 2 casute din chirpici si niste terenuri in camp. Cum o putem proteja sa nu se intample asa ceva? Mama mea isi doreste sa ramana totul al bunicii pana moare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 18:12, 8 Ianuarie 2012
Sa dea la notar o declaratie de acceptare a mostenirii.
Atat ar fi suficient deocamdata.
Ulterior sa isi caute un avocat care sa stie cum sa o apere.
Termenul de acceptare al succesiunii e de 1 an, asa ca nu aveti de ce sa va grabiti.
buna ziua.
in termen de un an bunica , cat si ceilalti succesori ar trebui sa mearga la notar si sa dea o declaratie de acceptare a succesiunii .
dezbaterea succesiunii poate opera ulterior, oricand, nefiind prevazut un termen special pt. dezbaterea succesiunii. dar, in cazul in care succesiunea se dezbate in termen de doi ani de la decesul defunctului succesorii sunt scutiti de plata impozitului .
unchiul dvs. nu poate intra efectiv in posesia succesiunii, fara ca aceasta sa fie dezbatuta la notar. iar daca in masa succesorala intra bunuri comune ale sotilor, bunica va avea dreptul la cea mai mare parte din masa succesorala, in calitate de sotie supravietuitoare .
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Mai am o singura intrebare: Se poate face succesiunea dupa moartea bunicii?
Se poate face si asa....insa trebuie sa dati declaratia de acceptare a succesiunii I termenul de optiune succesorala, si atentie daca trece mai mult de doi ani de la moartea bunicului veti plati pt mostenirea bunicului impozit de 1%. Succesiunile se vor face succesiv si se va elibera un singur certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune termen depasit IPR IPR Buna ziua, Am o problema si am nevoie de ceva raspunsuri. Bunica mea a decedat anul trecut in Februarie. Pana in momentul de fata din motive obiective tatal ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei Olteanu Aura Olteanu Aura Buna ziua!Am nevoie de sfatul dvs in legatura cu cererea unor drepturi. Tatal meu este mort de 7 ani, iar bunicii din partea lui la fel.Fratele tatalui ... (vezi toată discuția)
Legea succesiunii AndreeaSc88 AndreeaSc88 Buna ziua, am o intrebare legata de legea succesiunii. Contextul este urmatorul: tatal meu biologic (parintii mei s-au despartit acum 30 ani, tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)