avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare vechime

Buna ziua,o matusa nu reuseste sa dea de sediul intreprinderii la care a lucrat acum vreo 25 de ani pentru a putea sa-si ia vechimea....din cate stim sediul firmei a ars iar arhivele au fost recuperate si mutate!ministerul muncii ne spune ca nu e de competenta lor!cum putem proceda???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 9 Februarie 2025
Acea perioada nu apare la ITM ... in acest sens, incercati sa luati legatura cu aceasta Societate sa vedeti ce va poate sune despre arhiva fostei unitati de stat Fil.Rom. de Bumbac ...
va multumesc!am sa vad ce se poate face!
Uitati cum am procedat eu pt tatal meu:
In 1969-1972 a lucrat la o intreprindere care azi nu mai este, am cautat dupa nume pe google si am aflat ca a fost preluata de o firma privata, am trimis nu email cu rugamintea sa ma ajute daca este posibil cu eliberarea unei adeverinte din care sa reiasa cea ma interesa sau sa ma puna inlegatura cu o persoana care ar putea sa ma ajute. Am procedat la fel is pt mama mea la o alta intreprindere din Brasov is ambele mi-au trimis adeverintele cu vechimea si sporurile pe care le-am solicitation
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
titiana, utilizator
multumesc frumos,asa am sa fac!caut peste tot pana la urma tot trebuie sa dau de ceva
Inainte de 1990, existau multe intreprinderi si fabrici de stat.
Dupa 1990, majoritatea au fost privatizate prin metoda MEBO si au devenit SC-uri si SA-uri. Unele au supravietuit pana in prezent iar altele s-au desfiintat fiind lichidate judiciar de firme specializate numite prin hotararea judecatorilor sindici din cadrul Tribunalelor Comerciale din tara.
Conform legislatiei in vigoare, firma lichidatoare este obligata sa pastreze si sa protejeze arhiva unitatii lichidate si sa elibereze adeverinte persoanelor indreptatite.
De aceea, va sfatuiesc sa mergeti mai intai la Registrul Comertului sa intrebati despre unitatea care va intereseaza, daca aceasta mai functioneaza in prezent sau nu. In cazul in care unitatea a fost lichidata judiciar conform legii insolventei, veti lua legatura cu firma lichidatoare care trebuie sa va sprijine in eliberarea actul solicitat. Firma lichidatoare poarta intreaga responsabilitate cu privire la modul in care s-a ocupat de arhivarea documentelor unitatii lichidate.
In cazul in care firma lichidatoare refuza sa va elibereze actul solicitat, va puteti adresa instantei de judecata.
(Un reprezentant al Arhivelor Nationale)
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
gruianul, utilizator

Alte discuții în legătură

Carte de munca chirilaelena_ro chirilaelena_ro Buna ziua, verisoara mea a lucrat la Centrul de calcul al Centralei Industriei Bumbacului din Soseaua Morarilor sector 2 pana in anul 1986 cand a plecat din ... (vezi toată discuția)
Unde pot obtine date arhive carti de munca filatura bucuresti. ... Nicusor Dogaru Nicusor Dogaru unde pot obtine date arhive carti de munca filatura Bucuresti. Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca , buna ziua , prietenul meu a lucrat in peroada anilor 1978-1991 ... dannymoga dannymoga Buna ziua , prietenul meu a lucrat in peroada anilor 1978-1991 la Intreprinderea de utilaj greu constructii presurtat IUGC , incearca sa recupereze cartea de ... (vezi toată discuția)