avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Marirea punctului de pensie si majorarea salariului ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Marirea punctului de pensie si majorarea salariului minim

Buna ziua si La multi ani!
Ce impact au aceste doua legi asupra mea, in situatia in care am o pensie de limita de virsta, de 800 lei (fara cass 753) si un salariu pe cartea de munca (lucrez inca), de 600 lei?
Imi va modifica pensia? Cu cit?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Va creste punctajul mediu anual in urma recalcularii pentru stagiul adaugat.Acesta va conduce la cresterea pensiei.De exemplu:Daca pe intreg anul 2011 ati lucrat cu salariul de 600 de lei,cresterea pensiei va fi de aproximativ 8 lei pe luna.
Valentin Mester a scris:

Pensia ramane la fel 0,916 pc.,valoarea pc. de pensie este tot 732,80 lei.Dv.va ganditi la pc acumulat dupa iesirea la pensie.Daca in anul 2011 ati avut salariul de 600 lei,ati acumulat 0,296 pc(la valoarea salariului mediu brut pe economie de 2022 lei)Pt. anul 2012 salariul mediu brut este de 2117lei,daca o sa lucrati tot anul o sa adunati 700:2117=0.330 pc.Acest punctaj anual acumulat dupa iesirea la pensie se aduna cu pc. initial de 0,916pc.si se imparte la stagiul complet de cotizare,pc.F din decizie.(tot acest calcul demonstrativ se aplica dupa ce faceti cerere la casa de pensii pt. recalcularea pensiei in baza unor perioade de contributie aparute dupa iesirea la pensie.)
Rectific pc pensiei la 1.0917
Multumesc, o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim vanzator,incepand 2012 ama77 ama77 Ce salariu minim trebuie sa aiba un vanzator,incepand cu luna ianuarie 2012? (vezi toată discuția)
Salariu lauratunaru lauratunaru venitul minim brut pe tara garantat in plata (vezi toată discuția)
Ore efectiv lucrate mikitth mikitth Care este media orara lunara (efectiv lucrata) la care se raporteaza salariul minim pe economie? (vezi toată discuția)