avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare program vizita minor

In urma divortului pronuntat in data de 12 octombrie 2011, minora in varsta de 7 ani mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. Divortul a fost pe cale amiabila, fostul sot depunand insa la dosar o cerere de diminuare a sumei initiale stabilite ca pensie de intretinere a minorului si un program de vizitare a fetitei, doua wekend-uri pe luna, plus vacante.
Din pacate, de cand am divortat, a refuzat categoric sa o ia la domiciliul sau, pretinzand ca nu are conditiile necesare pentru a se ocupa de aceasta. Acelasi domiciliu la care a fost facuta ancheta sociala in momentul in care el insusi a cerut programul acela de vizita. In schimb acum a impus ca in fiecare sambata el sa scoata cateva ore fetita in oras, fie in parc, fie la un loc de joaca. Azi a decis sa o duca in vizita la un alt copil, dar, refuza categoric sa o duca fie si intr-o vizita scurta la el acasa. Afirma ca ar fi frig. I-am spus ca dupa ce se mai incalzeste, sa aplice sentinta de divort. El a afirmat ca nu are cele necesare, jucarii, hainute. I-am spus ca ii voi da pana si jucarii, dar sa se comporte cum ar fi firesc. Pe de alta parte, ma calomniaza pe unde poate, aceasta fiind indeletnicirea sa preferata.
Intrebarea mea este daca pot cere modificarea programului sau de vizita pentru ca m-am saturat sa fiu la cheremul capriciilor sale. As putea sa solicit fie respectarea programului stabilit, fie, daca refuza, reducerea acestuia la doua sambete, lunar?
Cel mai recent răspuns: Avocat Irina Carmen Cristea , Avocat 14:09, 7 Ianuarie 2012
In sentinta de divort nu este specificat programul de vizita al minorei , respectiv care week-enduri din luna si orele de vizita ? Cum a decis instanta ? Minorul are voie sa mearga la domiciliul tatalui sau al dvs ?
Aveti posibilitatea de a cere modificarea programului de vizita prin instanta, apelati la un avocat.
Mult succes!
arrwen_evenstar34 a scris:

In sentinta de divort nu este specificat programul de vizita al minorei , respectiv care week-enduri din luna si orele de vizita ? Cum a decis instanta ? Minorul are voie sa mearga la domiciliul tatalui sau al dvs ?
Aveti posibilitatea de a cere modificarea programului de vizita prin instanta, apelati la un avocat.
Mult succes!


In sentinta de divort a fost trecut programul solicitat de el, cu care eu am fost de acord, fiind divort pe cale amiabila. Sunt trecute doua wekend+uri, fara a se specifica intervalul orar.
Da, puteti pe calea unei actiuni in instanta sa solicitati modificarea programului de vizita a minorei, eventual sa precizati exact intervalul orar in care sa se efectueze si locul ( chiar la domiciliul dvs.) , puteti solicita si interzicerea luarii minorei de catre tatal acestei in alte locatii decat cele stabilite in sentinta.... etc... puteti face multe solicitari...

... instanta va dispune...
In mod normal , instanta trebuia sa se pronunte asupra week-end.urilor incuviintate pentru vizita minorei , daca dvs nu ati specificat , si intevalul orar . Ati primit comunicarea prin posta ? Aveti dreptul de apel in 30 zile de la comunicarea sentintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil andrei_chirau andrei_chirau Buna ziua, ma numesc Chirau Andrei, am 38 ani si lucrez in armata. Sunt divortat de 3 ani si am o fetita de 10 ani si 4 luni.Am divortat pe cale amiabila la ... (vezi toată discuția)
Incalcare ordin judecatoresc de aducere minor in romania PISALTU PISALTU Buna ziua! Am nevoie de sfatul dvs intr un caz destul de complicat, si anume: in cadrul unui proces de divort cu minori, finalizat - sentinta a ramas ... (vezi toată discuția)
Divort cristyfurisi cristyfurisi daca la solutionarea procesului de divort nu sunt multumit de programul de vizita al minorului de poate face recurs?deoarece mi se pare foarte scurt.constand ... (vezi toată discuția)