ART. 18
(2) Presedintele asociatiei de proprietari reprezintă asociatia în derularea contractelor angajate de aceasta si îsi asumă obligatii în numele ei.
(7) În cazul în care presedintele e în imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii Comitetului Executiv, urmând ca ÎN TERMEN DE 90 DE ZILE DE LA DATA LA CARE SI-A DAT DEMISIA FOSTUL PRESEDINTE SÃ FIE CONVOCATÃ O ADUNARE GENERALÃ PENTRU A ALEGE UN NOU PRESEDINTE.
Functia de administrator poate fi îndeplinită de presedinte numai dacă asociatia cuprinde maxim zece (10) proprietari !
Este incompatibilă functia de presedinte de asociatie de proprietari cu functia de administrator de imobil în cadrul aceleiasi asociatii de proprietari, functie care să fie exercitată concomitent de o singură persoană.
Presedintele de asociatie detine autoritatea si limita de competentă să dispună decizii, iar administratorul de imobil, în calitatea de angajat al asociatiei de proprietari detine limita de competentă de executie a deciziilor reprezentantilor asociatiei de proprietari.
Există o evidentă incompatibilitate ca în eventualul raport juridic să existe înregistrată aceeasi persoană reprezentant legal: angajator (asociatia de proprietari) si angajat.
Art. 54. (1) Persoanele fizice care au calitatea de administrator de imobile sunt atestate de către primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autoritătii administratiei publice locale, în baza unei hotărâri a Consiliului Local.
(2) Atestatul are drept scop certificarea calitătilor profesionale ale persoanelor care doresc să practice activitatea de administrare a imobilelor la asociatiile de proprietari.
~ final discuție ~