avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, consecinte

Buna seara! sotul meu a fost prins la volan cu o alcoolemie de 0.70 in aerul expirat, fapt pentru care, i s-au recoltat probe de sange,,asteptand rezultatul, intrebarea ar fi: in sange iese intotdeauna dublu? care sunt riscurile? Va fi trimis in judecata? Multumesc anticipat pt orice raspuns!
In sange va iesi sigur peste 0,8 ceea ce inseamna ca fapta dumnealui este infractiune. Se va intocmi un dosar penal iar in final, in functie de circumstantele atenuante pe care le are va primi o pedeapsa cu suspendare sau o amenda penala. Oricum fapta va apare in cazier. Va recomand sa consulte un avocat pe tot parcursul dosarului (si in faza de urmarie cat si la instanta).
Valorile sunt mult mai mari, aproape se dubleaza la recoltare de sange...si este intradevar un motiv de ingrijorare pt. ca se intocmeste dosar penal.
Cele bune!
Binenteles ca in sange se dubleaza ceea ce inseamna ca sotul urca undeva la 1 si......De la 1 ianuarie 2012, pragul alcoolemiei care îi poate trimite pe şoferi după gratii a fost coborât până la 0,5 grame pe litru. În aceste condiţii, se constată depăşit pragul de 0,5 alcoolemie în sânge, vă veţi alege cu dosar penal (pe lângă suspendarea permisului) şi riscaţi o pedeapsă între 1 şi 5 ani de închisoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Ianuarie 2012
VIRGINIA RADU, Consilier juridic
Oricum ati da-o fapta este infractiune si se va lasa cu dosar penal si anularea permisului. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va apere in toate fazele procesului ca sa nu va treziti cu surprize.
Daca in aerul expirat a iesit 0.7 la mie, in sange va iesi in jurul 1,1 + - 0,1, iar in acest caz este vorba de infractiune si va recomand sa discutati cu un avocat.
Cu un avocat bun puteti sa obtineti o ordonanta de sup, amenda administrativa si sa ramaneti si cu permisul.
Depinde f mult de rezultatele de la medicina legala, de ora consumului, de persoana si multi alti factori.

Alte discuții în legătură

Luat permis pentru alcool! lidicut lidicut Daca mi se retine permisul pentru alcool,in etilotest a iesit pesate o,4,nu este un termen pana cand trebuie sa primesc un raspuns? (vezi toată discuția)
Alcool la volan kacio kacio Am fost depistat in traffic cu o alcoolemie de 0,85 in aerul expirat , mi s-au recoltat doua probe de sange , dupa 3 ore am plecat si am fost oprit din nou si ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)