avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort - cauza infidelitate . Ce se intampla cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort - cauza infidelitate . Ce se intampla cu copilul ?

Va rog sa ma ajutati cu o parere avizata daca puteti.
In cazul unei casatorii de 6 ani in care sotul inseala , cum va decurge divortul ?

Sotia a vorbit cu amanta la telefon , exista cateva mesaje in care amanta nu da nici un detaliu si nu recunoaste nimic .


Cu aceste dovezi ar fi de ajuns sa intenteze proces impotriva sotului pe motiv de infidelitate ?
Daca sotul deschide proces inainte , e mai bine pt el ?


Cu copilul ce se va intampla ? Poate afecta custodia comuna in cazul in care se dovedeste infidelitatea ?

Un avocat bun ar putea ajuta sotul infidel sa castige custodie comuna si sa scape de acuzatia de infidelitate ?
Incep sa imi fac griji asupra intentiilor dvs. reale. Nu credeti ca este pripit sa vorbiti despre o „sinucidere”? Nu avem de unde sa stim intentiile sotiei si cea ce gandeste ea cu adevarat
DionaDiana a scris:

Inca o intrebare : Daca sotia s-ar sinucide din cauza acestei infidelitati ar fi unul din noi 2 cercetati penal desi nu am instigat-o sa faca asta ??? Asa am auzit !


De la cine ati auzit asa ceva?
De la avocat sau asa din popor...?

Nu veti raspunde penal pentru asa ceva intrucat nu ati deterninat-o...
Daca se va dovedi ca ati determinat-o in sensul legii penale veti raspunde penal evident...

Ar fi recomandabil sa consultati verbal si intr-un mediu privat in conditii de confidentialitate un avocat daca problemele se intind dincolo de ceea ce pare sa fie adevarul expus pe acest forum...

Exista infractiunea de care ziceti dar nu exista indicii sa o comiteti...din cele expuse de dvs.

E foarte important de unde aveti informatia aceea despre faptul ca "e penal" daca se sinucide sotia...
Oricum, daca nu o impingeti spre sinucidere, puteti raspunde doar civil.
Cat despre ideea de sinucidere in sine, in fapt majoritatea sotilor vorbesc despre sinuciderea sotiilor; este o gandire compatibila cu gandirea masculina aceea ca o femeie s-ar sinucide din amor... In realitate, foarte putine femei se gandesc sa faca asta, realmente. Cu atat mai putin daca au copii.
Nu va spun ca asa cred eu, desi experienta m-a socat de multe ori cu interpretari ciudate ale cuvintelor aruncate de soti intre ei, va spun ca psihologic este mai probabil sa se vorbeasca de sinucidere decat sa se sinucida careva.

Prin urmare nu stiu daca cineva e disperat sa se sinucida sau sa amane iesirea din relatia cu sotia sau cineva santajeaza pe altcineva sentimental... cine pe cine, nu stiu. Presiuni sunt, asta e clar, inselatul duce la stres emotional cu siguranta si pentru dv. si pentru cei doi soti.
Astfel de amenintari din partea sotiei pot sa puna o presiune morala asupra celuilalt sot, dar nicidecum sa constituie infractiune.

Problema s-ar situa in planul moral intrucat veti trai cu gandul ca s-a sinucis din acest motiv.
Am si eu o intrebare..de ce amantul nu isi recunoaste barbateste greseala adica infidelitatea si, in instanta e de acord cu divortul din vina lui?
custodia nu e afectata..e o intrebare pertinenta
Ultima modificare: Joi, 19 Ianuarie 2012
MonicaIulia, utilizator

Alte discuții în legătură

Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Ce probe ale infidelității trebuie să aducă soția la divorț, și cum să procedez ca să ies cât mai bine din proces? Raluca9876 Raluca9876 Buna ziua, Ce probe trebuie sa aduca sotia inselata la divort? Am deocamdata o poza (cu sotul meu si amanta) si niste conversatii de pe messenger. Sunt ... (vezi toată discuția)
Am probe că soția are relații extraconjugale. se pot aduce aceste probe în instanță în vederea obținerii custodiei copiilor? bogdan.bociu bogdan.bociu Eu am probe concrete cum ca sotia mea are relatii extraconjugale ( inregistrari audio, video, martori ). Chiar au fost impreuna intr-un alt judet, cazati la ... (vezi toată discuția)