avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre o mostenire

Buna ziua. Se da urmatoarea speta: o familie formata din parinti si doua fete, decedeaza sotul (tatal fetelor) se dezbate mostenirea, una din fete renunta in favoarea celeilalte, masa succesorala este o casa care se imparte 3/4 la una din fete dupa ce cealalta renunta la partea ei prin semnatura notariala si 1/4 sotie decedatului (mama fetelor), ulterior dupa cativa ani mama fetelor vrea sa se casatoreasca legal cu alt barbat. Intrebarea este ce se va intampla cu partea mamei de 1/4 daca va deceda dupa casatoria cu alt barbat ? Si as ma intreba daca fata care detine 3/4 in ce conditii va putea sa vanda intreaga casa si cine va avea drepturi la banii rezultati din vanzare ?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:50, 9 Ianuarie 2012
Daca mama decedeaza la partea ei de mostenire au dreptul ambele fete si sotul pe care il va avea atunci conform cotelor legale. Daca fata care detine 3/4 va vrea sa vanda intreaga casa nu cred ca va putea atat timp cat nu va fi dezbatuta mostenirea de pe mama. Daca totusi va vinde, tinand cont ca din casa are o cota majoritara si in mod cert la partaj casa ii va fi atribuita si va fi obligata sa plateasca sulte celorlalti mostenitori conform cotelor legale din valoarea masei de impartit (acel 1/4), va fi obligata prin urmare sa le dea sume de bani celorlalti asa cum am precizat.
indicat ar fi ca mama sa vanda fiicei sale cota sa de 1/4 din imobil .
in caz contrar, la decesul dansei aceasta cota parte se va imparti intre sotul supravietuitor si descendentii defunctei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune SHAMMY SHAMMY Mama a cumparat (singura) inaintea casatoriei un apartament. Are un singur urmas, un baiat, dintr-o relatie. Ulterior cumpararii acestui apartament s-a ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune petricadracea petricadracea Ma adresez dvs. la rugamintea unui vecin cu urmatorul subiect la care nu am putut sa-i dau un sfat,nefiind competent. Decedeaza mama si in urma decesului se ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)