avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati

buna ziua
as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii
1) primul decedat tatal
2) sororile decedeaza
3)mama decedeaza

cum trebuie sa priocedez pentru dezbaterea succesiuni
copii unei decedate sunt in strainatate de mult timp si au domiciliu necunoscut
nu pot da de ei
va multumesc anticipat pentru raspuns

A.I
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:28, 12 August 2009
Sotul supravietuitor ia 1/4 din masa succesorala . Restul il vor imparti copiii adica fiecare ia cate 1/4.
Surorile erau maritate?
Dupa moartea mamei masa succesorala a ei se imparte in 3 (pentru fiecare fata) , la fetele decedate copiii venind prin reprezentare direct la succesiune!
:)
buna ziua
pentru decedata cu copii in strainatate si sotul este decedat
la cealalta sora decedata se vor prezenta si copii si sotul
eu sunt singura fiica ramasa in viata vreau sa ii despagubesc in banii pe fiecare dar nu stiu daca vor fii de acord am investit in casa batraneasaca foarte mult in renovare altfel cadea in jur de 15000 euro am toate chitantele cum se va evalua imobilul am fotografii facute inainte si dupa renovare si am pastrat si chitantele
va multumesc
va multumesc
Soţii surorilor nu au nicio treabă cu succesiunea după părinţii celor trei fete. ;)

În rest, corect. Fetele moştenesc după tată alături de mama lor, iar după mamă succesiunea se deferă surorii în viaţă şi nepoatelor de fiică ale defunctei în cotele specificate mai sus, nepoatele culegînd ceea ce ar fi cules mamele lor dacă ar fi fost în viaţă la deschiderea succesiunii.

Cît despre soţii fiicelor decedate, aceştia îşi moştenesc soţiile (în averea cărora intră, desigur, şi bunurile moştenite de la tatăl lor) şi nu direct pe defuncţii despre care vorbim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune buni271 buni271 multumesc anticipat tuturor celor care vor avea rabdarea si amabilitatea sa-mi raspunda la urmatoarea speta: un unchi(fratele tatalui) a decedat acum 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . e vorba de o mostenire , un apartament . apartamentul ... unoarecare21 unoarecare21 Buna ziua . E vorba de o mostenire , un apartament . Apartamentul a fost pe numele a doua persoane sot - sotie(ambii decedati la ora actuala) . Cei doi soti au ... (vezi toată discuția)