avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rejudecare custodie comuna minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rejudecare custodie comuna minor

Buna ziua
Este posibila rejudecarea custodiei minorului in varsta de 8 ani, prin prsma noului cod civil, astfel incat autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti ?
Motivatia o reprezinta intentia parintelui (caruia i s-a incredintat minorul) de a scoate minorul din tara fara incuviintarea celuilalt parinte, ceea ce acum este posibil in temeiul legii Legea 248/2005, singura aplicata de organele politiei de frontiera. Nu doresc schimbarea domiciliului minorului, dar doresc ca deciziile luate cu privire la educatia, cresterea si sanatatea sa sa fie luate de ambii parinti, deoarece parintele custodian este in tratament psihiatric. Pana acum legea nu a tinut seama de acest fapt, nici macar la incredintare. Au fost si episoade in care a fost pusa in pericol viata si integritatea minorului, dar va fi aproape imposibil sa le dovedesc in instanta.
Asadar, pot deschide o actiune de stabilire a custodiei comune pentru minor ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 19:53, 10 Ianuarie 2012
da, chiar ar fi recomandat.
Va multumesc!
Custodia comuna se poate aplica si daca mama a dus copilul in alt oras ? Care sunt termenii acestei custodii? In sfarsit, nu va mai putea sa il opereze unde si decide vrea ea, sa il care si sa il piarda prin munti cand vrea ea, cum s-a intamplat, va trebui sa solicite acordul celuilalt parinte ? Multumesc
Care este numele actiunii, se numeste solicitare de custodie comuna ? Este uzuala ? Cea care a nasut copilul cu ce se poate opune ?
Mai precis, poate cere stramutarea procesului in orasul in care locuieste cu minorul ? Multumesc si scuze pentru insistenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia comuna florin_tata florin_tata Ma intereseaza in mod deosebit aceasta problema . Prin sentinta judecatoreasca am obtinut programul de vizitare al fetitei asa cum l am cerut ( am cerut ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)
Plecarea peste granite fara acordul meu. dan_leu35 dan_leu35 Buna seara!daca copilul a fost incredintat catre mama prin hotarire judecatoreasca si mie m-i sa incuvintat un program de vizitarea copilului meu de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)