avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Rezolutie antecontract v-c
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Rezolutie antecontract v-c

Buna ziua,

in urma cu aprox 2 luni am semnat un antecontract de v-c cu un vanzator pentru un apartament. Avansul platit: 2500Eur. Data limita de semnare a contractului de v-c: 15 decembrie 2011.
Acesta insa nu a reusit sa obtina intabularea imobilului la timp, astfel incat semnarea contractului in termenul stabilit nu a fost posibila, evident, din cauza vanzatorului.

Vanzatorul acum ma roaga sa accept prelungirea termenului, printr-un act aditional. Eu insa am decis sa ma gandesc daca sa accept prelungirea lui, sau sa caut alt imobil, cerand rezolutionarea actului in instanta.
Intrebarea mea este: in media cam cat credeti dvs ca va dura pana voi obtine rezolutia ante-contractului in instanta si voi primi avansul inapoi?

Multumesc
O zi buna,
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 18:20, 9 Ianuarie 2012
minim 4 luni pentru reziliere (fara a lua in calcul termenul de recurs) si inca vreo 2 pentru a lua banii prin executare silita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui notar sacredfaith666 sacredfaith666 Va salut, as putea oare sa depun plangere impotriva notarului care a autentificat un ante-contract de V-C? Situatia este urmatoarea: Am semnat ... (vezi toată discuția)
Problema antecontract v-c sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, am aprecia foarte mult daca ne-ati putea ajuta cu vreo informatie sau un sfat referitor la aceasta problema. Situatia este urmatoarea: Am ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu credit ipotecar nikosbab28 nikosbab28 Vreau sa achizitionez in ap. de la o persoana fizica deci nu prin agentie imobiliara si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si ce contracte ... (vezi toată discuția)