avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reprezentantii salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reprezentantii salariatilor

Buna ziua ! As dori sa aflu daca exista vreun act normativ, in afara de Codul muncii art.221 si urmatoarele, care reglementeaza "reprezentantii salariatilor". Ma intereseaza urmatoarele aspecte : pot acestia negocia contractul colectiv de munca pe unitate, daca sindicatul existent nu este reprezentativ, intrucat in Codul muncii nu este prevazuta o asemenea atributie? Cu ce documente fac acestia dovada "reprezentativitatii" ? Proces-verbal de la adunarea generala a salariatilor, semnat de toti salariatii participanti (jumatate din angajati - ca sa inlature suspiciunea ca s-au fabricat intr-un birou documentele, fara ca angajatii sa aiba cunostinta), cu rezultatele alegerilor?
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
friday_325, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:55, 10 Ianuarie 2012
friday_325 a scris:

As dori sa aflu daca exista vreun act normativ, in afara de Codul muncii art.221 si urmatoarele, care reglementeaza "reprezentantii salariatilor".


Buna seara, domnule @friday_325
v-am dat un raspuns exact la ceea ce ati intrebat. Asa cum ati specificat "in afara de Codul muncii" puteati sa adaugati si Legea dialogului social. E o lege asa cum este, reprezentativa pentru vremurile pe care le traim in aceasta tara.
Mult succes in munca si lupta sindicala!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentativitate sindicat flatron flatron in societatea noastra expira contractul colectiv de munca pe unitate. avem 2 sindicate, aproximativ egale ca numar de membri, dar nici unul jumatate plus unu ... (vezi toată discuția)
Reperezentativitate sindicate mihialescu mioara mihialescu mioara Poate fi considerata reperezentativa o federatie sindicala care are hot. judecatoareasca la nivel de grup de unitati spre a negocia si la nivel de unitate. ... (vezi toată discuția)
Reprezentativitate sindicat mancipri mancipri Va rog sa imi spuneti daca nu au trecut 4 ani de la obtinerea reprezentativitatii sindicatului pe legea 130/1996, trebiue sa obtinem in instanta o noua ... (vezi toată discuția)