avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articolul 82 si art. 246 Cod procedura civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articolul 82 si art. 246 Cod procedura civila

As dori sa stiu continutul dispozițiilor art. 82 și art. 246 Cod procedură civilă.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: stefaste , utilizator 10:48, 10 Ianuarie 2012
Art. 82
Orice cerere adresata instantelor judecatoresti trebuie sa fie facuta in scris si sa cuprinda aratarea instantei, numele si prenumele, domiciliul sau resedinta partilor ori, dupa caz, denumirea si sediul lor, numele si prenumele, domiciliul sau resedinta reprezentantilor lor, daca este cazul, obiectul cererii si semnatura. De asemenea, cererea va cuprinde, daca este cazul, si datele de identificare a mijloacelor de comunicare utilizate de parti, precum numarul de telefon, numarul de fax, adresa de posta electronica sau altele asemenea
In cazul in care, din orice motive, cererea nu poate fi semnata, judecatorul va stabili mai intai identitatea partii si ii va citi acesteia continutul cererii. Despre toate acestea judecatorul va face mentiune pe cerere.
Alin. 3 abrogat OUG nr. 138/2000
Alin. 4 abrogat OUG nr. 138/2000

Art. 246
Reclamantul poate sa renunte oricand la judecata, fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Renuntarea la judecata se constata prin incheiere data fara drept de apel. Daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata, instanta, la cererea paratului, va obliga pe reclamant la cheltuieli. Cand partile au intrat in dezbaterea fondului, renuntarea nu se poate face decat cu invoirea celeilalte parti.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Sunt implicata intr-un proces ,dar care este suspendat . Vreau sa ma retrag din actiunea aceasta ,pentru a deschide alta actiune.
V a rog sa -mi explicati ce pot face , cum ,cui sa ma adresez?
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model ºi timbraj cerere de renunþare la judecatã rosu violeta rosu violeta Doresc sa retrag cererea, formulata in nume propriu, de anulare act- administrativ ( sanctiune data de CNCD) depusa la Curtea de Apel, la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la proces stefaste stefaste Va ro frumos sa ma ajutati.Sunt implicata intr-un proces care este suspendat de doua luni de zile si nu cred ca mai exista sansa sa fie repus pe rol.As dori sa ... (vezi toată discuția)
Pot renunta la judecata prin retragea dosarului eu fiind reclamant intr-un proces de fond,servitute?ce atrage dupa sine aceasta actiune? budalanicu budalanicu cum retrag dosarul din instanta dintr-un proces civil avand ca obiect servitute, eu fiind reclamant? ce costuri implica? pot sa inchid actiunea aceasta si sa ... (vezi toată discuția)