avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma inactiva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma inactiva

Firma mea este din noiembrie 2011 declarata inactiva de ANAF. Pot sa cumpar niste produse de la o alta firma cu factura? Eu primesc, nu emit factura. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 22:17, 9 Ianuarie 2012
Pe scurt : nu este legal, dar puteti. Tinand cont de caracterul deosebit al legilor din Romania care prevad obligatii imperative fara sanctiuni - puteti achizitiona produse de la o alta firma (evident , cu factura, caci daca n-ar fi cu factura "nu s-ar povesti") , desi legea - in mod indirect - va interzice. Dar nu uitati un lucru : nu puteti deduce TVA-ul.
Daca acesta a fost obiectul intrebarii dv. imi pare rau sa va dezamagesc.
V-as sugera - in loc sa va ganditi cum puteti sa "ciupiti" un pic de tva pe seama statului (fara succes in acest caz) - sa va ganditi de unde sa faceti rost de banii necesari pentru a plati amenda ca sa va inregistrati declaratiile nedepuse si sa va reactivati firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de declarare in inactivitate primite de la anaf albu.andrei1985 albu.andrei1985 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati intr-o problema. Ca urmare a unei decizii de declarare in inactivitate primite de la ANAF incepamd cu data de ... (vezi toată discuția)
Reactivare platitor tva Paul Voica Paul Voica Scriu pentru prima data si sper ca am intrat in sectiunea potrivita. Pe scurt: Detin un srl din 1999 si m-am inregistrat ca platitor de TVA de la inceput. ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva yowcris yowcris am o problema in legatura cu declararea firmei inactiva la fisc.as vrea sa stiu ce trebuie facut sa o activez. am firma din 2006, am fost la registrul ... (vezi toată discuția)