avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana si accesiune imobiliara artificiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana si accesiune imobiliara artificiala

Buna seara.

Dragi colegi va voi expune pe scurt o speta destul de complicata dupa parerea mea.

Un barbat si o femeie (concubini) cumpara in 2004 cu chitanta de mana de la tatal barbatului teren si casa cu suprafata de 864 mp respectiv 84 mp construiti, intre timp cei doi isi mai ridica inca o constructie pe respectivul teren, bineinteles fara autorizatie.
Mai trebuie mentionat faptul ca cel care a vandut a cumparat de la doua persoane diferite, bineinteles tot cu chitanta de mana, odata 264 mp si alta data 600 mp in 1994.
Singurele acte pe care le am este un certificat fiscal pe care apare numele celor 2 concubini, si cele trei chitante de mana, care nu sunt foarte lizibile.

Intrebarea mea este: pot sa intocmesc o actiune in constatare pentru valabilitatea chitantei de mana si sa solicit instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc te contract de vanzare cumparare?
Iar cea de-a doua intrebare: ca si parati pe cine trebuie sa chem in judecata? Si tatal si cele doua persoane de la care s-a cumparat terenul in doua randuri?
Problema este ca nicio persoana nu are titlu de proprietate.
Tare imi este teama ca o sa ajung pe la administratia cimitirelor...!?

Va multumesc anticipat. O seara buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters230219 , utilizator 22:28, 9 Ianuarie 2012
ma bag si eu in seama..:">
1. o cere intemeiata pe antecontract..resspectiv o cerere care sa tina loc de act de v/c eu apreciez ca trebuie respinsa pe calitate procesula pasiva..
2. o uzucapine lunga prin jonctiune ar mergeB-)..dar nu din prima...surogat...pe detaliile comunicate in prima urmand sa o promovati pe urmatoarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren cu chitanta de mana vioru vioru Buna ziua.In anul 2003 o cunostinta de a mea a cumparat de la o batrana jumatate din gradina acesteia.Neavand nici un act de proprietate pe terenul respectiv ... (vezi toată discuția)
Buna seara! socrul meu a cumparat in 2002 un teren intravilan ... AlinStana AlinStana Buna seara! Socrul meu a cumparat in 2002 un teren intravilan (pentru a desfasura pe el activitati de gradinarit), cu chitanta de mana. Pe chitanta s-a ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana vanzare teren taspe27 taspe27 buna ziua , am o intrebare pentru dvs in calitate de specialisti : acum 8 ani s-a vandut un teren arabil cu chitanta de mana cu martori , de catre singurul ... (vezi toată discuția)