avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Holul imobilului inundat, devenit insalubru. Asociatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Holul imobilului inundat, devenit insalubru. Asociatia e obligata sa-l igienizeze?

In urma unei inundatii mari tavanul si peretele de deasupra usii de acces in apartamentul meu au devenit insalubre: nu numai pete sinistre, maronii, dar si cu aspect de ciuperci...degajand un miros a hazna. Chiar exista suspiciunea ca ar fi vorba si de un WC ... In fine. Mirosul ingrozitor se strecura si in apartament. In conditiile in care Presedinta, Administratora, UN membru al Comitetului (care de fapt este...tartorul din imobil) nu au rezolvat situatia aproape un an - niciodata nu s-a zugravit ecat pana la etajele la care Dumnealor locuiesc..- eu trebuia sa accept aceste conditii, ca de puscarie stalinista, cu hardaul in camera (astfel era mirosul) , sau sa pun sa se razuiasca stratul degradat, sa se dea glet, amorsa si sa se zugraveasca. Adica, sa se dezinfecteze si igienizeze? Cum am mai fost inundata si mereu am zugravit...de aceasta data am cerut sa mi se deconteze lucrarea. Aveam dreptate? Mi s-a spus ca era interesul meu, "PERSONAL", nu "GENERAL" si ca atare, nu mi se va returna niciun ban. E corect? Va rog un raspuns nu doar de...bun simt, ci LEGAL. Va multumesc anticipat pentru bunavointa.
Toate necazurile pleaca de la apa scursa in urma inundatiei.
Cine v-a inundat?
E simplu cine v-a inundat si a provocat stricaciunile plateste.
Art. 12. HG 1588/2007
B. Obligatii:
e) sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii, daca ei sau alte persoane care actioneaza in numele lor au provocat daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu;
Nadie a scris:

In urma unei inundatii mari tavanul si peretele de deasupra usii de acces in apartamentul meu au devenit insalubre:

Avand in vedere ca inundatia a afectat zona mentionata care reprezinta parte comuna,
intretinerea si reparatia acesteia intra in responsabilitatea asociatiei de proprietari
Pentru preintampinarea de astfel de situatii neplacute se impune sa incheiati asigurarea facultativa a locuintei,care va asigura recuperarea eventualului prejudiciu cauzat de astfel de situatii
Pentru solutionare sesizati initial oficial presedintele de asociatie
Daca intampinati dezinteres,sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Eu pot sa/mi asigur propriul apartament, nu intreg imobilul....Cum pot sa previn inundarea holului apartamentului in dreptul usii de acces in apartamentul meu_ Chiar daca apartamentul meu nu mai poate fi locuit din cauza mirosului....holul este un spatiu comun!
Dar cine va inunda, ca nu am inteles mai nimic?
Este vreo instalatie defecta la vecinul de deasupra dumneavoastra?
Stati la ultimul nivel si ploua prin terasa?
Stati la parter si intra apa din strada cand plua?
Concret, cine va inunda?

De ani de zile, sunt inundata in principal de vecina de deasupra mea. Ori de la baia din apartamentul sau, ori de vreo teava din bucatria sa, ori de la Wc-ul sau de servici, ori de la terasa ce tine tot de apartamentul acesteia. Dar sunt inundata si de burlanul blocului...i DAR: eu am intrebat altceva :in cazul inundarii holului blocului (spatiu comun), de catre vecinul de sus sau de cosul de fum, necaptusit (aici, "vinovata" ar fi Asociatia..), cine trebuie sa repare tavanul si peretii holului (exact deasupra usii de acces in apartamentul meu) care nu doar ca arata infricosator, dar sunt si o sursa de microbi, germeni, ciuperci si...in plus, degaja un miros imposibil de suportat, care se simte si in tot apartamentul meu. Imi veti spune ca vecina , daca a inundat ea. Asociatia, daca responsabil ar fi cosul de fum necaptusit. Eu ce trebuie sa fac? Sa dau in judecata atat Asociatia, cat si pe vecina si intre timp sa plec sa locuiesc in alta parte, pana s-o judeca? Eu cum pot sti cine a fost responsabil la aceasta ultima inundatie? Presedinta nu spune,Administratora nu spune, instalatorul care a fost olicitat sa-si spuna parerea, tace. Si intre timp, nu fac nimic deoarece ei nu sunt afectati, locuind 2 etaje mai jos. Ca eu nu pot folosi apartamentul din cauza mirosului, ca mi se face rau cand vad mizeria produsa in dreptul usii mele....ca ma gandesc si la faptul ca mi se pune sanatatea in pericol in conditiile insalubre create...LOOR nu le pasa. Nu considera c trebuie sa curete, sa zugraveasca...Mi-au spus ca nu este un interes general, ci al meu personal..In atare situatie, eu am reparat peretii si i-am zugravit pe banii mei , iar Administratia nu doreste sa-mi deconteze banii, nici macar esalonat...INTREBAREA MEA ESTE: era obligata Administratia sa ia masuri sau nu? Are dreptul sa ma tina in conditii insalubre sau sa ma oblige sa repar eu, pe banii mei, un spatiu comun, deoarece altfel nu se poate locui in apartament? Repet: mizeria de pe peretii holului, mirosul intra si in apartment.

Incerc sa fiu concisa: Nu stiu cine ma inunda.Vecina cu teava defecta, spune ca teava este a blocului. Asociatia (reprezentantii) spune ca e a vecinei. Dar a mai fost si cosul de fum al imobilului..E o pluriinundatie...De ani de zile. Eu am zugravit si holul blocului, a fost din nou inundat, iar Administratia nu a intreprins nimic pentru a gasi vinovatul - pentru HOL, SPATIU COMUN -pentru a-l trage la raspundere...Si intre timp, singura afectata sunt eu !
Ultima modificare: Marți, 10 Ianuarie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Am avut o reparatie la teava de apa calda, care trece prin nisa ... alex bruh alex bruh Am avut o reparatie la teava de apa calda, care trece prin nisa la bucatarie si are o usa de vizitare foarte mica de la constructia blocului si nu s-a putut ... (vezi toată discuția)
Prejudicii produse de o teava sparta la un vecin de la un etaj superior alex68 alex68 Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. Detin un apartament situat la etajul 3 al unui bloc, apartament pentru care nu am ... (vezi toată discuția)
Daune in urma inundatiei blocului elishepherd elishepherd Mama mea locuieste la etajul 3 intr-un bloc de 6 etaje. In ultimele 18 luni a fost inundata prin tavan de 4 ori, ultima data intamplandu-se acum doua ... (vezi toată discuția)