avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale depunere acte licenta de turism
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

depunere acte licenta de turism

Buna ziua, am o intrebare pentru schimbarea licentei de turism in cazul schimbarii sediului si actionarilor am aflat ca trebuie sa avem cazierul judiciar al administratorului sau actionarului, in cazul nostru agentia de turism a fost preluata de o alta firma, precizez ca este asociat unic al agentiei de turism dar administratorul agentiei este o alta persoana care nu este trecuta in firma, acum intrebarea :D:ne putem prezenta cu cazierul judiciar al actionarului care a preluat agentia de turism sau cu cel al actulalului administrator al agentiei de turism? Sper ca m-am facut inteleasa
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 13:46, 10 Ianuarie 2012
In temeiul prevederilor art. 107 din Constitutia Romaniei si ale art. 27 alin. (3) din Ordonanta Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania,
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. 1. -(1) Agentiile de turism isi pot desfasura activitatea de oferire, comercializare si vanzare a serviciilor si a pachetelor de servicii turistice pe teritoriul Romaniei numai in baza licentei de turism emise de Ministerul Turismului.
(2) Persoana care asigura conducerea operativa a unei agentii de turism, a unei filiale a acesteia din alta localitate sau a unei structuri de primire turistica va detine brevet de turism, prin care se atesta pregatirea profesionala in domeniul turismului.
Art. 2. - In sensul prezentei hotarari, urmatorii termeni se definesc astfel:
a) licenta de turism este documentul prin care se atesta capacitatea titularului de a comercializa servicii turistice in conditii de calitate si siguranta pentru turisti si posibilitatea de a infiinta o agentie de turism;
b) brevetul de turism este documentul prin care se atesta capacitatea profesionala in domeniul turismului a persoanelor fizice care asigura conducerea agentiilor de turism sau a structurilor de primire turistice.
Art. 3. -(1) Licentele si brevetele de turism se elibereaza de Ministerul Turismului, la cererea agentului economic si, respectiv, a persoanelor fizice care solicita obtinerea brevetului de turism. (2) In termen de maximum 30 de zile de la data inregistrarii cererii agentului economic, respectiv a persoanei fizice, Ministerul Turismului, cu consultarea asociatiilor profesionale din domeniul turismului, va efectua verificarile necesare si va elibera licenta si, respectiv, brevetul de turism.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere licenta de turism ContSters120429 ContSters120429 In vederea deschiderii unei agentii de turism online,persoana care detine brevet de turism si asigura conducerea operativa a agentiei este insarcinata.Cum ... (vezi toată discuția)
Ce conditii tb sa indeplineasca o agentie de turism pt a functiona? semtina semtina in afara de autorizarile registrului comertului o agentie de turism mai are nevoie de alte avizari? (vezi toată discuția)
Brevet de turism Cristiana Tatarici Cristiana Tatarici Buna seara.as dori sa stiu daca persoana care asigură conducerea operativă a agenției de turism poate sa aiba certificat de absolvire a unui curs managerial ... (vezi toată discuția)