avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decont tva si declaratie 390 pentru servicii transport
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decont tva si declaratie 390 pentru servicii transport

Au fost achizitionate online, cu cardul, in lei bilete transport cu avionul cu plecare si sosire in Bucuresti. Compania aeriana de transport cu sediul in Ungaria a emis factura, fara tva, in lei.
Din cate stiu eu, plecarea si sosirea fiind in Romania, aceasta factura nu trebuie prinsa in decl. 390 Vies iar in decontul de tva 300 trebuie prinsa la achiziitii din import si inter, nu la achiziitii intracomunitare nefiind considerat un serviciu intracomunitar..
Este corect ce am spus eu sau trebuie considerata achizitie intracomunitara de servicii si inregistrata atat in 390-Vies cat si in 300 TVA ca atare?
Cel mai recent răspuns: florinita , utilizator 15:28, 11 Ianuarie 2012
pentru partea de transport efectuata pe teritoriul romaniei, locul prestarii serviciului este considerat a fi romania - echivalentul art. 133, alin 4, lit. b) din codul fiscal.
pentru partea de transport efectuata pe teritoriul ungariei, compania a aplicat scutirea de tva prevazuta de legislatia europeana (echivalentul art. 143, alin 1, lit. g din codul fiscal)
acest tip de servicii sunt exceptate de la regula generala si nu se raporteaza in decl. 390 vies.
in decont se trec la rd. 24, 24.1
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl 390 Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Rog lamuriri pentru urmatoarea situatie:Se exporta marfa din Romania in Italia ambele firme platitoare de tva.Transportul bunurilor s-a efectuat de catre o ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 pentru bilet avion florinita florinita Societatea unde lucrez a achizitionat un bilet online pt. un zbor cu avionul Bucuresti - Milano - Bucuresti, care se va face in luna februarie 2012, printr-o ... (vezi toată discuția)
Factura transport -trebuie declarata in declaratia 390 ? NeliDede NeliDede Buna ziua,intampin o problema...am o factura de transport in valoare de ex.200 euro, de la un furnizor din Bulgaria.(Mentiune: valorile de la acest furnizor ... (vezi toată discuția)