avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe conturi
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe conturi

Buna ziua,
As dori sa primesc un sfat de la cei avizati.
In anul 2008 am contractat un imprumut de nevoi personale, pe care nu am mai putut sa-l achit. Intai am intarziat cu platile, apoi, dupa o perioada de 6 luni, am primit de la un executor judecatoresc o adresa de infiintare a unei popriri pe toate conturile curente. Am reusit sa iau legatura cu acesta, si l-am rugat sa accepte un tert care sa infiinteze poprirea pe salariu (respectiv firma la care lucrez). Acest lucru s-a intamplat extraordinar de repede, mi s-a infiintat poprire pe salariu, si lunar mi se opreste cota de 1/3 si se vireaza executorului.
Problema pe care o invoc este aceea ca mi s-a mentinut poprirea pe conturile curente (deci si pe cel in care primesc salariul), si de 2 ori pe luna trebuie sa ma deplasez la banca sa solicit deblocarea contului curent si sa ridic banii numerar de la caserie. Acesta este un mare inconvenient pentru ca trebuie sa ma incadrez in programul bancilor, sa plec mai devreme de la serviciu, etc.
In afara de acest aspect, mai am un alt inconveniont major, si anume faptul ca mai am si alte credite la alte banci (carduri de credit). Astfel, sunt foarte aproape de a ajunge intr-o situatie similara, pentru ca nu-mi pot permite sa depun suma minima de plata intr-un cont curent atasat unui card si care sa fie luata de banca la care am acest card in totalitate (suma minima de plata fiind 5% din creditul consumat+dobanda si cominisioane - aproximativ 240 Ron/luna). Asa cum functioneaza un card de credit, as fi putut recupera o parte din aceasta suma, dar avand contul curent blocat, toata suma depusa merge in contul de credit al cardului. E adevarat ca as achita mai repede acest credit de pe card, dar problema este ca nu-mi permit financiar acest lucru.
Avand in vedere ca sunt unicul intretinator al familiei (sotul este somer neindemnizat de 7 luni, si am si un baiat la liceu), va rog sa-mi dati un sfat, si sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez, sa mi se anuleze poprirea pe conturile curente. Mentionez ca firma la care lucrez a pus in aplicare aceasta hotarire si imi opreste si vireaza lunar suma cuvenita de 4 luni de zile deja, si o va face pana la concurenta sumei metionate in adresa respectiva (dupa calculele mele, aproximativ 24 luni).
Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 13:33, 10 Ianuarie 2012
Din nefericire nu se poate face nimic...cand ati contactat creditele trebuia sa va ganditi si ca trebuie sa le platiti indiferent de ce se va intampla...bancile nu sunt case de caritate..
tyocmai asta este ideea sa nu puteti plati un credit prin alt credit, adica nu aveti bonitate.
Nu vi se poate anula poprirea pe conturile curente, deoarece in acele conturi puteti primi oricand o suma de bani, alta decat salariul ce va este deja poprit si, pe langa salariu orice suma ce o aveti /o veti avea in conturi face obiectul executarii silite pana la concurenta sumei datorate creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe cardul de credit? ami20021968 ami20021968 Din documentarile facute pana acum, in ceea ce priveste poprirea pe salariu, am constatat ca abuziv( de catre banca si executorul judecatoresc) se pot bloca ... (vezi toată discuția)
Poprire cont de anaf si imposibilitate plata card credit feliciaND feliciaND Buna ziua, Am o poprire pe persoana fizica de la ANAF ca urmare a atragerii raspunderii solidare a asociatilor unei firme in insolventa. Ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Executare bobda bobda bună ziua . dacă am poprire pe salariu si plătesc în fiecare lună . banca are dreptu să îmi vireze bani de pe cardul de credit in contul popriri ? de pe ... (vezi toată discuția)