avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale valoarea unui contract de comodat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

valoarea unui contract de comodat

buna ziua,
intr-o locatie unde isi desfasoara activitatea alta firma si tot spatiul imobilului este inchiriat in intregine acestei firme, eu pot face cu propietarul imobilului un contract de comodat tot pe aceeasi locatie?
Imi trebuie sa declar la RC ca am un punct de lucru.
multumesc
Cel mai recent răspuns: bucurescu , utilizator 22:06, 10 Ianuarie 2012
Se poate inchiria spatiul mai multor firme iar proprietarul va dao declaratie pe proprie raspundere ca este suficient spatiu si pentru firma dvs.Va incheia bineinteles si un contract (de inchiriere, de comodat )si se va inregistra la Reg.Com
Proprietarul nu poate sa inchirieze, chiar si cu titlu gratuit, ceea ce a inchiriat deja ....
nu puteti inchiria acelasi spatiu la 2 persoane diferite, decat daca aveti acordul primului chirias, sau faceti cu el o subinchiriere daca nu ii este interzis in contractul lui de chirie
Doamna avocat,
am inteles ca in contract propietarul a specificat ca " imobilul compus din n camere plus dependente se inchiriaza donmului x, cu destimatia...."
Cum sa mai declare ca este spatiu suficient si pentru mine cand deja la dat spre inchiriere in intregime firmei existente?
Nu ar trebui reziliat primul contract si apoi facute altele cu imparteala spatiului ca sa ma includa si pe mine?

Spuneti-mi ca sa fac sediu social al firmei mele pe o locatie inchiriata am dreptul?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Inchiriere sediu social danezul danezul Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma sprijini in urmatoarea speta cu care m-am confruntat. O societate comerciala poate inchiria sediul social al firmei ... (vezi toată discuția)