avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inchiriere sediu social
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inchiriere sediu social

Buna ziua!
Va adresez rugamintea de a ma sprijini in urmatoarea speta cu care m-am confruntat.
O societate comerciala poate inchiria sediul social al firmei unei familii pentru a locui la respectiva adresa?
Daca raspunsul este pozitiv, ce conditii si demersuri trebuie sa intreprinda respectiva societate comerciala ?
Daca raspunsul este negativ, care este motivul incapacitatii societatii comerciale de a incheia un astfel de contract?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 12:24, 5 Martie 2013
trebuie stiut daca societatea este titulara dreptului de proprietate asupra spatiului locativ ce este in prezent sediu social, cate camere detine, cate camere inchiriaza, daca nu este proprietara spatiului, daca este permisa subinchirierea acestuia prin contractul prezent? ar fi mai multe intrebari, ar trebui sa detaliati mai mult
1. Daca societatea este proprietara spatiului, poate inchiria o parte din sediu cu destinatia domiciliu in urmatoarele conditii : sa ramana spatiu suficient pentru desfasurarea activitatii de sediu societate si sa aiba in obiectul de activitate si activitatea de inchiriere . In acest caz este suficient un contract de inchiriere cu viitorul locatar.
2. Daca societatea isi are sediul intr-un spatiu inchiriat, atunci trebuie sa vedeti daca prin contractul de inchiriere proprietarul va interzice sau nu subinchirierea. Daca va permite atunci puteti incheia cu viitorul locatar un contract de subinchiriere. ( atentie trebuie sa aveti si in acest caz in obiectul de activitate, activitatea de inchiriere)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare punct de lucru la registrul comertului REBIGA LILIAN REBIGA LILIAN Buna Ziua, Pentru inchirierea unui spatiu comercial de catre o societate comerciala cu domeniul de activitate Cod CAEN 6820 Inchirierea si subinchirierea ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere proprietar persoana juridica eugen82 eugen82 in cazul in care proprietarul unui imobil este persoana juridica - societate comerciala iar aceasta inchiriaza imobilul, [b]mai este sau nu necesara ... (vezi toată discuția)