avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii

Intrebare?
Cu ce articol din codul munci inchid un contract de munca , daca salariatul urmeaza sa beneficieze de somaj.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:20, 21 Octombrie 2008
Pentru a beneficia de indemnizatia de somaj, unui salariat trebuie sa ii inceteze CIM din motive neimputabile lui. Aceste articole sunt redate in Normele de aplcare a Legii 76/2002, art.5:

Art. 5. - Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca ioana b ioana b cu ce articol din codul muncii pot inceta contractul individual de munca ca angajatii sa beneficieze de somaj daca firma si-a suspendat activitatea pe 3 ... (vezi toată discuția)