avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal?

Poate vecinul să costruiască o încăpere din beton pentru creșterea păsărilor lânga casa mea la o distanțâ de 8m?
Care este distanța legală?
Cel mai recent răspuns: AdrianaNicolae20 , utilizator 01:16, 20 Iulie 2018
Limitele juridice ale dreptului de proprietate privată

SECŢIUNEA 1
Limite legale
Art. 612 C Civ

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Deci, nu prea este legal
Conform Ordinului MS nr.119/2014, citez:
"Art.15.(1) In gospodariile unde nu sunt asigurate racordurile de apa curenta si canalizare printr-un sistem centralizat de distributie, adaposturile pentru cresterea animalelor in curtile persoanelor particulare, de cel mult 6 capete in total (ovine, caprine, porcine, bovine, cabaline) si cel mult 50 de pasari se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata si se exploateaza astfel incat sa nu produca poluarea mediului si risc pentru sanatatea vecinilor, cu obligatia respectarii conditiilor de biosecuritate.
(2) In gospodariile unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apa curenta si canalizare, adaposturile de animale de cel mult doua capete cabaline, 5 capete bovine, 15 ovine sau caprine, 5 capete porcine si cel mult 50 de pasari se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata si se exploateaza astfel incat sa nu produca poluarea mediului si risc pentru sanatatea vecinilor, cu obligatia respectarii conditiilor de biosecuritate."


Eu mă bazez pe acest articol pentru început.
Aveti dreptate cu acest articol; eu am invocat art din C Civ, intrucat s-a invocat contruirea unei incaperi de beton- care azi poate adaposti gaini, maine un atelier de reparatii, etc; si m-am bazat pe acordul vecinului.
Daca ace incapere are cu adevarat aspectul si destinatia de adapost de animale, temeiul dvs este cel mai corect
Vă mulțumesc pentru răspunsuri și timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)
Raporturi de vecinatate izaandre izaandre Buna ziua! M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind cresterea animalelor in zone rezidentiale Laura_BV Laura_BV Locuiesc intr-un orasel care nu este resedinta de judet, intr-un cartier de case. Eu si vecinul meu am impartit un lot de 1000mp, fiecaruia dintre noi ... (vezi toată discuția)