Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legislatie privind cresterea animalelor in zone ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legislatie privind cresterea animalelor in zone rezidentiale

Locuiesc intr-un orasel care nu este resedinta de judet, intr-un cartier de case. Eu si vecinul meu am impartit un lot de 1000mp, fiecaruia dintre noi revenindu-ne 500mp. Cele 2 parcele sunt in forma de "L" fiecare, mie revenindu-mi parcela cu partea mai lata opusa stradalului, mai precis locul unde am putut sa imi construiesc locuinta este aliniata cu zona gradinilor tuturor vecinilor mei. Problema este ca vecinul meu creste porc, pasari si alte lighioane domestice. Cotetele sunt plasate in spatele casei mele si nu au fosa septica. Nici curatenie nu face, iar cand se intampla duce tot balegarul in spatele gradinii lui adica la 10 m de geamurile casei mele. Problema este duhoarea de nesuportat care pluteste peste mai bine de jumatete din curte mai ales cand este cald, bate vantul sau cand ploua. Nu pot tine geamurile deschise si nici nu pot sa folosesc toata curtea din cauza mirosului. Pe langa asta orataniile alea fac si galagie, iar unde este mizerie si graunte se aduna sobolani. Bineinteles ca ei nu recunosc, si mi-au spus ca vor muta cotetele acolo unde depoziteaza acum balegarul, adica aproape sub geam. Exista vreo reglementare/Lege care sa imi rezolve aceasta problema? Cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 00:59, 21 Februarie 2017
Buna ziua!

Conform Ord. 119/ 2014 privind normele de igiena si sanatate publica:
"Art. 15
(1)�In gospodariile unde nu sunt asigurate racordurile de apa curenta si canalizare printr-un sistem centralizat de distributie, adaposturile pentru cresterea animalelor in curtile persoanelor particulare, de cel mult 6 capete in total (ovine, caprine, porcine, bovine, cabaline) si cel mult 50 de pasari se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata si se exploateaza astfel incat sa nu produca poluarea mediului si risc pentru sanatatea vecinilor, cu obligatia respectarii conditiilor de biosecuritate.
(2)�In gospodariile unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apa curenta si canalizare, adaposturile de animale de cel mult doua capete cabaline, 5 capete bovine, 15 ovine sau caprine, 5 capete porcine si cel mult 50 de pasari se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta invecinata si se exploateaza astfel incat sa nu produca poluarea mediului si risc pentru sanatatea vecinilor, cu obligatia respectarii conditiilor de biosecuritate."


Pentru mizerie si mirosuri puteti face o sesizare scrisa catre Directia de Sanatate Publica, care ii poate sanctiona pentru mizerie si nerespectarea normelor de igiena.
De asemenea, va puteti interesa care sunt reglementarile la nivel local, poate exista o HCL care interzice sau limiteaza cresterea animalelor/ pasarilor in localitate.

Cu stima,
N.M.


Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2017
s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l., Consultant protectia mediului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)
Este legal? AdrianaNicolae20 AdrianaNicolae20 Poate vecinul să costruiască o încăpere din beton pentru creșterea păsărilor lânga casa mea la o distanțâ de 8m? Care este distanța legală? (vezi toată discuția)
Raporturi de vecinatate izaandre izaandre Buna ziua! M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)