avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Raspuns urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Raspuns urgent

Buna ziua,

as dori o lamurire pentru situatia urmatoare:

- sot/sotie in divort. Situatie destul de tensionata, proces tagada paternitate castigat de tata, etc. El a parasit domicilul care e proprietate comuna, insa nu si-a luat decat o mica parte de lucruri(strictul necesar). Vrand sa-si mai ia ceva de acolo, el a gasit yala schimbata, iar ea refuza sa-i dea cheie, negandu-i accesul. Ce se poate face in aceasta situatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:09, 22 Octombrie 2008
sa mearga la politie si sa le expuna situatia. cred ca se rezolva cu politistul de proximitate.

av. vasilescu
A chemat politia dar i s-a spus ca ei nu pot face nimic! Mi se pare aiurea ca sa ti se nege accesul in propria propietate.
Locuinta este proprietatea ambilor soti?
A fost atribuita la unul dintre soti,cui?
El de cand a parasit locuinta?
Zane a scris:

Locuinta este proprietatea ambilor soti?
A fost atribuita la unul dintre soti,cui?
El de cand a parasit locuinta?


Da, locuinta este proprietatea ambilor soti, divortul inca nu e pronuntat iar sotul a parasit domiciliul cand a inceput divortul.
Se poate solicita printr-o actiune in justitie reintegrarea sotului in domiciliu. Avand in vedere ca s-a anuntat si politia si s-a schimbat yala se poate proba cu depozitii de martori cat si cu demersurile efectuate la organele de politie ca sotia refuza accesul in domiciliul comun. Pana nu se va finaliza procesul de divort si partajul ambii soti pot locui in acelasi domiciliu.Luati legatura cu un avocat pentru efectuarea demersurilor legale.Cu respect.

Alte discuții în legătură

Custodie omama omama Buna ziua,din data de 08 iulie 2012 s-a pronuntat divortul, in sentinta sa hotarat ca cele doua fete revin in custodia tatalui,in timpul divortului una din ... (vezi toată discuția)
Schimbare cheie yalã Cristian Marian Cristian Marian Divorț în apel. Prima instanță mi-a încredințat minorul mie. Fosta soție a schimbat yala la ușa apartamentului, proprietate ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)