avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bon fiscal sau bon fiscal+factura la plata cu cardul?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bon fiscal sau bon fiscal+factura la plata cu cardul?

Va rog sa-mi spuneti daca pentru a inregistra in contabilitate o cheltuiala (consumabile pt. firma) achitata cu card pe contul firmei e suficient bonul fiscal ( la care se ataseaza bonul care certifica plata cu cardul) sau e nevoie si de factura?
Cel mai recent răspuns: florence_nann , utilizator 07:18, 12 Noiembrie 2008
intrebare:daca am achizitionat de ex produse de papetarie in val de 35 ron, mi-a dat bon fiscal stampilat, pot sa-l inregistrez ca si cheltuiala? Undetrebuie inscrisa denumireaa cumparatorului si CUI-ul si de catre cine?
Multumesc!
Intrebare: ati citit mesajul anterior?
Am citit dar nu stiu daca am inteles corect si voiam o confirmare :)
La litera d) scrie bonul fiscal emis conform Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările ulterioare, a cărui valoare totală este de pana la suma de 100 lei (RON) inclusiv, dacă este stampilat şi are înscrise denumirea cumpărătorului, codul unic de înregistrare al acestuia sau codul numeric, în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente."
Si totusi cine trebuie sa scrie pe bon denumirea cumparatorului si CUI-ul? Si unde mai exact? pe verso?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Noiembrie 2008
cata80, utilizator
cata80 a scris:

Si totusi cine trebuie sa scrie pe bon denumirea cumparatorului si CUI-ul? Si unde mai exact? pe verso?



Ghici ghicitoarea mea!
Vanzatorul, cel care emite bonul fiscal , la cererea clientului ,daca nu are posibilitatea emiterii unei facturi stampileaza pe verso alaturi de denumirea firmei cumparatoare si CUI-ul acesteia, asa ca sa nu existe dubii...:)

Alte discuții în legătură

Bon fiscal mai mare de 100 ron platit cu card adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: Bonurile Fiscale platite cu cardul sunt deductibile si daca au valoare mai mare de 100 lei? Va ... (vezi toată discuția)
Bon taxi mmanu mmanu in luna in care emit facturi de PFA, am si bonuri de taxi stampilate, nu exagerat de multe iar data emiterii este in preajma datei de emitere a facturilor. ce ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)