avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amplasarea de grilaj peste usa de la intrare in ap. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amplasarea de grilaj peste usa de la intrare in ap. meu

Buna ziua!

Inainte de a face o investitie ,as vrea sa stiu daca intr-un bloc de locuinte pot sa-mi pun peste usa mea de la intrare in ap. si un grilaj de fier. Tin sa mentionez ca nu va incomoda pe nimeni , este doar pur si simplu pt. protectia ap. meu.

Trebuie sa obtin ceva avize sau sa cer acordul asoc. de proprietari ?

Astept rasp. dv.
Multumesc.

Ultima modificare: Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Justified, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 18:07, 12 Ianuarie 2012
Noi avem in asociatie tot felul de usi mai vechi, mai noi, din placaj, din lemn masiv, din termopan, din fier, inclusiv grilaj metalic peste usa din lemn. Nu s-a pus niciodata problema ca toti sa aiba usile la fel.
De-altfel legea nu interzice schimbarea usilor de intrare in bloc, in apartament, a geamurilor...
Acea prevedere cu "aspectul armonios al cladirii" se refera la exteriorul blocului si nu la interior.
@Justified,
Totusi unii din cei care-au comentat mai devreme poate au dreptate. Uitati-va si dumneavoastra la usile din bloc si vedeti daca sunt sau nu toate la fel. Treceti si pe la asociatie si intrebati-l pe presedinte sau pe administrator daca stiu de unde va puteti procura grilajul sa-l montati peste usa si daca va pot recomanda un meserias. Asa o sa vedeti reactia lor. Nu le cereti direct acordul ca le dati idei si puteti fi refuzat sau amanat pana se discuta in comitet sau in adunarea generala. Intrebati-i ce v-am sugerat si daca in asociatia dv s-a luat cumva hotararea ca toate usile sa fie de acelasi tip, culoare, forma... o sa aflati imediat din reactia lor.
Daca legislatia nu ne obliga sa fim toti la fel, de ce sa ne obligam singuri? Uniformizarea nu aduce armonie, ci mai degraba stres si nesiguranta. Sau s-a introdus dictatura si in asociatiile de proprietari si noi nu stim? Lasati proprietarii sa-si puna orice usi vor, dupa posibilitati si dupa cum se simt in siguranta.
Daca adunarea generala hotareste ceva asa se face.
Daca s-a hotarat ca nu ai voie sa schimbi nimic nu schimbi nimic.Sunt blocuri noi unde scrie clar in contract ca nu ai dreptul sa schimbi nimic pe o perioada de 5 10 15 ani la tot ceea ce reprezinta exteriorul blocului.
Nu ai dreptul sa schimbi geamuri termopane nu ai dreptul sa schimbi usa ,nimic la balcon si nimic pereti exteriori.

Toata lumea vrea sa arate bine dar fiecare sa faca de capul lui.
Noi am stabilit ca nimeni nu pune antena satelit si punem una colectva pentru toti pe langa celelalte scrise mai sus.
Ultima modificare: Joi, 12 Ianuarie 2012
w_v_w_v, utilizator
Mai e un aspect pe care ori nu il vede nimeni, ori vrea sa-l ignore.
Usa apartamentului se deschide in interior, si e a apartamentului. Teoretic se poate schimba daca se vrea si daca nu are alte conditionari asupra fetei exterioare.

Grilajul, este alta mancare de peste, el se deschide in exterior, deci pe proprietatea comuna. Aici mi se pare normal sa se ceara acordul vecinilor (mai ales a celor care trecand prin fata respective usi pot fi incomodati - am vazut cu totii astfel de grilaje lasate semideschise, si trebuie date la o parte sa treci). Prinderea acestor grilaje de cele mai multe ori se face de perete, deci pe spatiu comun, si atunci mi se pare iar normal sa se ceara acordul Asociatiei. Daca ambele acorduri sunt obtinute, un presedinte/ admin atent ar putea supraveghea si reparatiile care pot aparea ca necesare asupra zonei de lucru, in urma lucrarii respective.
In asociatia noastra am luat hotararea sa nu se monteze astfel de grilaje ,pentru ca o data montate
nu mai sunt curatate,vopsite se agata de ele diverse ambalaje -care normal ar trebui aruncate la
ghena-
Dupa zugravirea scarilor,amenajarea lor am luat aceasta hotarare.Normal fiecare isi poate monta
orice usa ,si ce material doresc.(avem grija sa se repare )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e normal? sonia28 sonia28 Buna ziua,am o intrebare la dvs. La scara blocului s-a inlocuit usa de la intrare,cea de metal,care se deschidea inspre exterior,cu o usa de termopan care ... (vezi toată discuția)
Regulamente de interzicere si sanctionare cu amenda in cadrul asociatiei de proprietari w_v_w_v w_v_w_v As dori sa va intreb daca aveti cumva modele de regulamente adoptate de adunarea generala in care se descriu in amanunt diverse drepturi si obligatii ale ... (vezi toată discuția)
Schimbare usa intrare bloc rrocambole rrocambole Presedintele unei asociatii de proprietari a hotarat schimbarea usii de la intrarea unei scari de bloc cu una termopan, fara sa-i intreba pe toti proprietarii ... (vezi toată discuția)