avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acord vecini
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acord vecini

Va rog sa-mi spuneti daca vreu sa deschid o cafenea la parterul unui bloc am nevoie de acordul tuturor vecinilor care locuiesc in acel bloc?
Atunci cand se schimba destinatia apartamentului este necesar acordul asociatiei de proprietari si acordul proprietarilor direct afectati.Prin urmare, stabilirea sediului unei societati comerciale in imobilul proprietarului unui apartament individual presupune acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor direct afectati. Este necesar avizul favorabil al proprietarilor si, dupa caz, al titularilor contractelor de inchiriere din locuintele cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatial supus schimbarii. De principiu, nu pare sa existe nici o problema deosebita atata timp cat atat asociatia cat si vecinii imediat invecinati cu titularul dreptului de proprietate al apartamentului isi exprima acordul in scris, in vederea stabilirii sediului social al societatii comerciale.
in plus fiind unitate de alimentatie publica, daca parterul nu este prevazut din constructie ca sptiu comercial, nu veti obtine aviz de functionare de la autoritatile locale. cel putin asa e in Constanta. nu se acorda aviz de la primarie si celelalte institutii.
Credem ca ar trebui vazut si "regulile locului".Sunt avize general valabile, dar mai sunt si cele ce tin strict de "zona folclorica", de primaria de care apartineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Buna. daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat ... Ralu100- Ralu100- Buna. Daca ai un spatiu comercial la parterul blocului transformat din apartament , pentru punct de lucru al firmei SRL iti trebuie din nou un acord de la ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)