avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act de vanzare - cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act de vanzare - cumparare imobil

In urma cu 16 ani la insistenta rudelor mele am incheiat un act de vanzare cumparare pentru imobilul pe care ei il detineau la aceea data. In ultimul an de zile relatiile au devenit tensionate si doresc sa revenim la situatia dinaintea incheierii actului de vanzare -cumparare. Rudele mele sunt in varsta si desi isi doresc proprietatea inapoi, nu fac nici o actiune la judecatorie prin care sa ceara desfacerea contractului. Eu, in calitatea de vanzator pot solicita acest lucru, mai ales ca la incheierea actului nu s-a platit nici o suma?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:31, 11 Ianuarie 2012
Trebuie sa revin si sa corectez o greseala. Intrebarea finala era: in calitate de cumparator pot sa solicit la tribunal revenirea la situatia dinaintea incheierii contractului de vanzare-cumparare?
Daca exista clauze inserate in contract, doar vanzatorii pot cere rezolutiunea pe motivul nerespectarii acestor clauze. Daca nu exista nici un fel de clauze, faceti vanzare invers, de la dvs. catre dumnealor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing sau vanzare-cumparare? Borza Borza Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat la o speta. S-a incheiat un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un cap tractor. Se achita o perioada de un an ... (vezi toată discuția)
Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Antecontract - clauza de razgandire mirelamaria mirelamaria Buna ziua! intr-un antecontract ce presupune clauza de razgandire.......o razgandire pur si simplu sau implica o ,, razgandire\'\' din motive intemeiate ... (vezi toată discuția)