avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general imobilizari corporale in curs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

imobilizari corporale in curs

la achizitia mai multo echipamente de la diversi furnizori, din care urmeaza sa se constituie un singur utilaj/echipament, fac urmatoarele inregistrari:
231=404
apoi
213=231. e corect?
la achizitia acestor echipamente/subansamble fac PIF? daca nu (pt ca eu banuiesc ca PIF fac doar la final, dupa ce e gata echipamentul final), care este documentul de receptie? NIR-ul?
multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 21:13, 12 Ianuarie 2012
Documentul de inregistrare este factura.La receptia finala ( PV de receptie finala semnat de comisia de receptie) se intocmeste si NIR-ul de intrare in gestiune.Apoi se intocmeste pv de punere in functiune,etc.Da, la final descarcati cont 231 si incarcati contul de mijloace fixe in functie de durata de functionare,etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare imobilizari in curs?? mari.a mari.a Buna dimineata, Spuneti-mi va rog daca pentru imobilizarile in curs, adica ceea ce avem in contul 231 se calculeaza amortizare. Eu stiu ca nu, doar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Factura din nir-uri diferite MONA-LISA MONA-LISA Buna ziua Am achizitionat de la doi furnizori diferiti (din UE) bunuri (un utilaj si un transformator). Ele vor fi asamblate si vor fi vandute impreuna ca o ... (vezi toată discuția)
Sistem buy back symonika_m symonika_m Buna ziua..Va rog ajutati-ma cu urm problema. Se cumpara un utilaj in valoare de 4000 de euro.Se primeste factura si se efectueaza plata. La interval de o ... (vezi toată discuția)