avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PROPRIETATE

In urma cu 6 ani am incheiat contract de vanzare-cumparare intre mine si socrii mei, pentru casa si curtea in care locuim impreuna de 33 de ani dar care era a lor. Actul a fost incheiat la notar. Socrul meu a fost paralizat (nu se putea deplasa) dar era lucid (la cap nu avea nimic).
in urma cu 6 luni am incheiat un contact de vanzare cu socrul meu pentru un teren extravilan, notarul cerandu-mi certificate medicale de la toate spitalele de boli psihice din judet cum ca nu este inregistrat la ei ca fiind bolnav psihic. Am luat aceste certificate si certificat de la o comisie de la institutul de medicina legala Mina Minovici in care se specifica faptul ca desi necesita insotitor este lucid si cunoaste motivul pentru care este acolo, el exprimandu-si dorinta incheierii acestui contract.
Acum 1 luna socrul meu a decedat, mostenitorii lui refuzand succesiunea si amenintandu-ma ca ma da in judecata pe motiv ca tatal "era nebun" si ca nu putea sa semneze.
Intrebarea mea este daca pot face acest lucru avand in vedere ca eu am un certificat de la medicul legist din urma cu 6 luni ca este lucid.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: aniry_28 , utilizator 08:54, 22 Octombrie 2008
Se poate ataca actul dvs. dar in practica este foarte greu dat fiind tocmai faptul ca aveti documente care sa ateste starea de sanatate mentala a socrului.
Daca mostenitorii sunt fratii sotiei dvs. s-ar putea sa aveti o problema. Dar nu cu starea de sanatate mentala. Cu dovada faptului ca ati platit pretul contractului.
in contract este trecut un pret, destul de bun pentru perioada cand a fot incheiat contractul, ei cum pot demontra ca eu nu am dat banii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament dana codreanu dana codreanu Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Dupa moartea socrului meu, sotul si soacra mea au facut succesiunea. Soacra mea nu este mama buna a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am o bunica care s-a inbolnavit acum cateva luni si ... Shenna20 Shenna20 Buna ziua,am o bunica care s-a inbolnavit acum cateva luni si este la pat.Pe lângă acest lucru ea suferă de o boală psihică si are momente in care nu este ... (vezi toată discuția)
Situatie critica pentru un batran bolnav MENGHINA MENGHINA Buna ziua ! Va rog dac a stie cineva cum as putea rezolva aceasta situatie mai speciala: este vorba despre un batrin de 83 de ani care este singur,sotia ... (vezi toată discuția)