avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Se prescrie o datorie dupa 3 ani ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Se prescrie o datorie dupa 3 ani ?

IN februarie 2005, mai multor locatari ni s-au anulat niste penalizari la intretinere. Care este baza legala pe care sa o invoc, acum ( oct 2008 ), cand mi se cere sa platesc acele penalizari care pana acum nu au aparut pe lista de plata. Se aplica prescriptia de 3 ani ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cameliaf , utilizator 20:37, 21 Octombrie 2008
Pentru un raspuns cat mai corect cred ca este necesar sa precizati ce inseamna anulat. Cine a anulat aceste penalitati. Daca s-au anulat printr-o hotarare judecatoreasca, e ok, in caz contrar nu stiu cum se putea anula.
Termenul de prescriptie este intra-devar de trei ani si curge de la data nasterii dreptului la actiune, daca nu a intervenit vre-o cauza de intrerupere sau suspendare ceea ce nu cred ca este cazul in speta unde puteti invoca cu succes prerscriptia ca exceptie.
Pentru un raspuns cat mai corect cred ca este necesar sa precizati ce inseamna anulat. Cine a anulat aceste penalitati. Daca s-au anulat printr-o hotarare judecatoreasca, e ok, in caz contrar nu stiu cum se putea anula.
Ma credeti sau nu, presedintele asociatiei a luat pixul si ne-a taiat la toti penalizarile pe care le aveam, mai mici sau mai mari. Luna urmatoare. adica martie 2005, la penalizari aveam 0 lei.
Sa inteleg ca vorbiti de penalizarile asociatiei si nu cele venite de la furnizori, nu? Fiindca una este sa anuleze penalizarile asociatiei si alta este sa anuleze penalizarile din furnizori...

Alte discuții în legătură

Intrebare in legatura cu prescrierea facturilor CountPorcula CountPorcula Am o mica nelamurire in ceea ce priveste prescrierea facturilor. Daca de exemplu am o factura de la o firma (telefonie mobila)care a fost emisa in 24.11.2008 ... (vezi toată discuția)
Cine sterge penalitaile prescrise de la asociatia de locatari? asociatia? mirceabun1 mirceabun1 Buna ziua In 2010 am beneficiat de lege 175/2010 privind scaderea penalitatilor pentru plata integrala a debitului catre asociatie.Am achitat ... (vezi toată discuția)
Contestatia penalitatilor de intarziere la plata cheltuielior de intretinere ralume78 ralume78 In decembrie 2010 s-au afisat la avizier penalitati de plata aferente cheltuielior de intretinere pentru perioada 2005-2010. In urma adresei facute catre ... (vezi toată discuția)