avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditionarea platii indemnizatiei pentru CCC de plata ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditionarea platii indemnizatiei pentru CCC de plata impozitelor

As vrea sa stiu daca e posibil sa mi se suspende indemnizaztia pt cresterea copilului daca am de platit o amenda (este luata un pic mai demult prin anul 2010).
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:18, 20 Ianuarie 2012
Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de acest subiect : daca eu am domiciliul la socrii mei si acestia au restanta la impozit pe mai multi ani, este posibil sa-mi fie suspendat CCC? Deocamdata nu-mi fac griji pentru ca nu am nascut inca, acest lucru se va intampla in vara, de aceea vreau sa stiu de acum ce e de facut. Va multumesc.
1. Cadrul legal se refera la bunurile aflate in proprietatea dvs. nu a socrilor dvs.
2. Dar pana veti naste o sa apara si modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 si vom sti atunci cum stam.
tudorvaleriu a scris:

1. Cadrul legal se refera la bunurile aflate in proprietatea dvs. nu a socrilor dvs.
2. Dar pana veti naste o sa apara si modificarile la Normele de aplicare a OUG 111/2010 si vom sti atunci cum stam.

Buna ziua
De curand nevasta a primit o instintare ca in termen de 5 zile sa ne achitam darile catre stat in caz contrar ne suspenda indemnizatia de crestere a copilului .
Toate bune si frumoase dar in afara de copil si un caine navem nici un alt bun,si din cate stiu pe finte inca nu se plateste impozit.
Momentan locuim cu parinti care intra adevar au o restanta pe 2011 dar mie mi se pare ca de la parinti mei si bunurile lor pina la bunurile nevestei e cale lunga.
Este posibil ca indemnizatia de crestere a copilului sa fie suspendata????
In caz contrar cu ce lege pot sa ma duc la impozite si taxe sa le arat greseala.??

multumesc pentru raspuns anticipat
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art.12
...
(2) Incepand cu anul 2012, pentru mentinerea drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, beneficiarii au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

2. Dar nu spune pe ce perioada se suspenda iar asta si alte amanunte, legate de cine proprietar, cin etrebuie sa plateasca obligatiile si cine nu, vor fi prevazute in normele de aplicare care vor fi si ele modificate.

3. Asadar pe moment nu va poate suspenda indemnizatia pentru CCC.

4. Nu va duceti la Primarie decat daca va arata scris care este temeiul legal a ceea ce au spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistarea indemnizatiei de crestere copil maryalylyana maryalylyana Buna ziua, Sotul meu are amenzi de circulatie neplatite, eu urmeaza sa-mi fac dosarul pentru indemnizatie crestere copil, iar cei de la primaria din comuna il ... (vezi toată discuția)
Datorii la bugetul local monique2803 monique2803 Se stie ca indemnizatia de crestere copil se suspenda in cazul in care ai datorii la bugetul local. Amenzile neplatite ale sotului meu care apar ca datorii la ... (vezi toată discuția)
Oprirea indemnizatiei de crestere a copilului de catre administratia financiara IGNATOANA IGNATOANA Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra: va rog tare mult sa imi spuneti daca poate Administratia Financiara sa imi sisteze acordarea indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)