avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deduceri de pe factura combustibil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deduceri de pe factura combustibil

Avem contract cu un furnizor de combustibili. Conform acestui contract, pentru alimentarile din timpul lunii se emit 2 facturi pe 15 si 30, dar pe langa combustibilul facturat, tot conform contractului, ni se factureaza Depozit pt buna executie plata. Daca cele 2 facturi sunt platite in termen, la sfarsitul lunii urmatoare se face o factura separata cu Bonus pt buna executie a platilor prin care ni se returneaza suma retinuta plus un procent foarte mic. Intrebarea este daca Depozitul este o cheltuiala deductibila si daca tva-ul este deductibil (la combustibil nu avem deductibilitate)? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:11, 12 Ianuarie 2012
Pentru garantia retinuta folositi contul 267.
Bonusul este un venit deci nu se pune problema deductibilitatii-contul 709 sau 767.
Multumesc, am retinut contul 267 pt depozit garantie. Bonusul cred ca se inregistreaza in 609, dar inca nu-mi este clar daca tva-ul de la depozitul de pe factura de combustibili se considera deductibil. :-/
Am postat din greseala contul 709.
In opinia mea tva-ul de care vorbiti este deductibil.
Bonusul il obtineti pentru plata la termen,eu raman la parerea ca este un venit financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discounturi nenesa nenesa Buna seara.Nu stiu ce sa mai cred cu atatea pareri.Spun simplu problema:pe o factura de marfa se acorda discount(bonus) (ex.180x0.010= -1.80+(-tva 0.34). Cum ... (vezi toată discuția)
Noile conturi 609 si 709? Annamaria Bajko Annamaria Bajko Buna seara! Am o intrebare in legatura cu conturile 609 si 709.Aceste conturi functioneaza invers fata de 667 si 767???Pana acuma sconturile acordate am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate discount voucher claudana claudana Buna dimineata! Am o factura de aprovizionare marfuri in valoare de 1022,63(824,70+197,93 TVA)lei de la furnizori dar am un discount voucher in valoare de ... (vezi toată discuția)