avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzatie consum fraudulos gaze.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzatie consum fraudulos gaze.

Sunt acuzat pe nedrept de consum fraudulos gaze naturale

Saptamana trecuta ianuarie 2012 au venit reprezentantii companiei de gaze pt a schimba contorul de gaze, au constatat ca au fost interventii neautorizate in interiorul acestuia pt diminuarea consumului.
Sigiliile contorului sunt intacte, neilizibile: interventia a fost efectuata prin desfacerea contorului de la teava de iesire a gazului din contor razuind etansantul.
Contorul a fost luat, sigilat si dus la metrologie unde a fost constatata interventia , in urma acesteia consumul intregistrat era cu 50 %mai mic.
Contorul este electronic ,a fost montat in 2003 de primul proprietar care a realizat demersurile de separare de la sist centralizat si a montat centrala termica.
In decembrie 2005 acest proprietar a vandut apartamentul unui al-2-le proprietar, acesta nu a mai schimbat contractul pe numele sau.
In decembrie 2009 am cumparat apartamentul si am facut contract pe numele meu.
In ian 2011 am facut si contract de verificare instalatie gaz cu un departament al societatii respective.
Consumul pe 2010 si 2011 sunt egale, cu diferente f mici.

va rog daca aveti un sfat referitor la aceasta problema si cum pot demonstra ca nu a fost intervenit in contor in perioada de cand sunt proprietar.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 05:59, 15 Februarie 2021
ei trebuie sa demonstreze ca ati dvs, si nu invers :) in acest moment ei au dovada unei interventii la instalatia de gaze insa nu au identificat autorul. este treaba politiei (in mod normal ar trebui sa faca plingere ptr furt) sa demonstreze cine a umblat la instalatie si nu se merge pe prezumtii.
problema este ca imi cer mie daune egale cu echivalentul
contravalorii cantitatii de gaze naturale calculata la debitul maxim instalat, pentru 24 de ore, pe o perioada de 3 (trei) luni.
SUMA ESTE ENORMA.

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine. Sa schimbat contorul in decembrie 2020. In ianuarie l-au verificat. In februarie m-au chemat la sediu si informat ca sa umblat la contor. Sigiliu era intact, dar filtrul avea gauri. Domnul cu care am vorbit m-a amenintat cu judecata si puscaria DACA nu sunt deacord sa platesc 10 mii de lei. Mi-a dat o hartie care spune ca am fost informata despre ce sa descoperit si cum se poate solutiona. Eu am declarat ca nu am umblat si nici nu am autorizat pe nimeni sa umble la contor. Am fost acuzata ca am umblat in contor in 2016 pentru ca a scazut consumul, dar eu am fost plecata did tara. Am declarat asta si este adevarat. Ce sa fac? Nu vreau probleme si nu vreau sa platesc pentru ceva ce nu am facut. Domnul de la distrigaz mi-a dat o adresa de email sa ii trimit un email explicand ca nu am fost in tara. Daca trimit email, a spus ca face recalculare consum la jumatate de suma. Nu cred ca datorez nimic mai mult de cat sa facturat deja. Cum sa ies din problema asta va rog?

Mihai Costache a scris:

ei trebuie sa demonstreze ca ati dvs, si nu invers :) in acest moment ei au dovada unei interventii la instalatia de gaze insa nu au identificat autorul. este treaba politiei (in mod normal ar trebui sa faca plingere ptr furt) sa demonstreze cine a umblat la instalatie si nu se merge pe prezumtii.

Raluca Petrica, vă rog să deschideți topic nou cu problema dvs. Pe lângă că postarea în topicuri vechi a unei spețe noi este neregulamentară, șansele ca cineva să vă răspundă sunt mult mai mici.

Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrigaz sud brasov ma acuza ca am umblat la contor Raluca Petrica Raluca Petrica Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine. Sa schimbat contorul in decembrie 2020. In ianuarie l-au verificat. In februarie m-au chemat la ... (vezi toată discuția)
Contor de curent luat de furnizor - posibila o expertiza metrologica independenta? contrax contrax Buna ziua. In primul rand imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie. Zilele trecute furnizorul de energie electrica a venit si mi-a ridicat contorul si ... (vezi toată discuția)
Problema furnizor electricitate VasiliuDan VasiliuDan Buna ziua, In tara in care prestatorii de servicii cu monopol isi permit orice, ocrotiti de stat, ma confrunt cu urmatoarea problema: in urma cu doi ani, ... (vezi toată discuția)