avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contor gaze defect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contor gaze defect

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: apartament nou, cumparat in 2017 de la un dezvoltator. Contoarele de gaz erau montate. Dupa cumparare a fost facut contract cu Engie pe numele noului proprietar.
In ianuarie 2018, la 6 luni dupa achizitia apartamentului, a fost schimbat contorul de catre cei de la Distrigaz (in urma unei verificari pe scara ca urmare a unei sesizari facute de un vecin al carui contor de gaze facea un zgomot). Contorul vechi a fost dus la control metrologic si priprietarul a fost informat ca au fost descoperite “interventii neautorizate- rola zgariata, etc” . Sigiliul era intact in momentul schimbarii contorului - aspect mentionat in procesul verbal intocmit la schimbare. Ca urmare a raportului metrologic Engie a informat proprietarul ca: trebuie sa plateasca aprox 10.000 ron (capacitatea maxima a instalatieix3 lunix24h sau altfel este actionat in judecata. Proprietarul nu locuieste in apartament. Nici nu a intervenit asupra contorului. Ce e de facut? E cineva care a trecut prin situatia asta? Cum s-a solutionat? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andrei.e , utilizator 17:41, 23 Mai 2023
Inteleg ca proprietarul apartamentului in cauza nu a fost prezent/ nu a semnat PV de inlocuire a contorului cu probleme. S-au inlocuit toate contoarele de pe scara ? Cine a semnat PV ?
Mentionati, citez: "... Sigiliul era intact in momentul schimbarii contorului - aspect mentionat in procesul verbal intocmit la schimbare. ..."
Informarea verbala a ENEL nu tine loc de informare scrisa. Poate, doar au testat proprietarul la telefon, sa vada ce zice. La o informare scrisa se poate raspunde tot in scris, anexand o copie dupa PV original intocmit la schimbarea contorului de gaze.
Daca respectivul document exista, are semnaturi si este datat, degeaba deschide ENGIE actiune in instanta; aceasta va fi respinsa daca se anexeaza copie certificata de autenticitate de catre un notar dupa PV original.
Daca exista consemnata precizarea ca sigiliul este intact suspiciunea asupra eventualei interventii din partea proprietarului nu se sustine
Proprietarul poate ataca PV in instanta
Proprietarul a fost prezent cand s-a inlocuit contorul. El a semnat PV. Tehnicienii au afirmat atunci ca nu e nicio pb, dar ca asta e procedura standard, au pus contorul intr o punga sigilata si au zis ca il trimit la metrologie.
A mai fost schimbat un alt contor pe scara. Proprietarul acelui ap nu are contractul inca pe numele lui deci nu stiu daca cu acel contor e vreo problema.
In PV de la schimbarea contorului este mentionat clar ca este sigilat.
Proprietarul a fost invitat la sediul Distrigaz/Engie si i s-a prezentat o copie dupa raportul metrologic in care apar acele constatari ca la contor au fost facute “interventii” si verbal i s-a spus ca sunt 2 cai de rezolvare a situatiei: 1. Amiabila= plata a aprox 10.000 ron 2. engie da in judecata sau depune plangere impotriva proprietar pt furt de gaze. Situatia e aberanta. Cum se poate apara proprietarul care nici macar nu locuieste in apartament in acest moment ai ju a locuit nimeni acolo de la cumparare. S-a trezit acuzat de furt de gaze fara sa aiba nicio treaba cu asta. Va multumesc! E cineva care a trecut prin aceasta situatie? Va rog, cum s-a remediat?
Proprietarul sa depuna la ENGIE o copie xerox dupa PV de la schimbarea contorului in care se mentioneaza ca sigiliul era intact. Se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
La data convocarii la firma de distributie gaze trebuia sa prezinte acest PV.
Nu imi este clar daca exista acest PV la proprietarul apartamentului.
Exista acest PV de la inlocuire contor atat la proprietar cat si la Distrigaz/Engie. Cu toate astea, Engie in baza raportului metrologic a convocat proprietarul pt a il instiinta ca 1. Fie plateste 2. Fie il da in judecata/reclama.

Alte discuții în legătură

Inlocuire contor gaz, probleme nahi nahi buna seara.acum o luna am fost sunat de un reprezentant al agentiei de furnizare a gazelor naturale,pt a schimba contorul de gaz. M am prezentat la data la ... (vezi toată discuția)
Acuzatie consum fraudulos gaze. cristiene cristiene Sunt acuzat pe nedrept de consum fraudulos gaze naturale Saptamana trecuta ianuarie 2012 au venit reprezentantii companiei de gaze pt a schimba contorul de ... (vezi toată discuția)
Sigilare gaze bloc in urma unei inspectari Valentin210 Valentin210 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Un vecin a facut o sesizare catre DistriGaz referitor la o scurgere de gaze pe scara ... (vezi toată discuția)