avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto 2012
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto 2012

buna seara. am si eu o intrebare legata de taxa auto 2012. am cumparat o masina cu cateva zile in urma. masina este fabricata in 2005 si tot atunci inmatriculata. a mai fost inmatriculata in 2008 si in 2009 iar eu sunt al patrulea proprietar.acum daca ma duc sa o inmatriculez pe numele meu ,de ce trebuie sa platesc taxa auto 2012? odata ce masina a fost inmatriculata de doua ori dupa anul 2007 de ce mi se cere sa platesc taxa? persoanele care au inmatriculat masina in 2008 si 2009 cum au putut sa o inmatriculeze daca nu au platit taxa? sunt bagat in ceata si nu mai inteleg nimic.
Cel mai recent răspuns: Avocat Irina Carmen Cristea , Avocat 21:39, 12 Ianuarie 2012
duceti-va repede si nu mai platiti taxa noua ! totusi, presupun ca o sa fie o coada imensa de oameni in situatia Dvs ...
Legea prevede ca obligatia de plata a taxei intervine:
•cu ocazia inscrierii in evidentele autoritatii competente, potrivit legii, a dobandirii dreptului de proprietate asupra unui vehicul de catre primul proprietar din Romania;

•la repunerea in circulatie a unui autovehicul dupa incetarea unei exceptari sau scutiri;

•la reintroducerea in parcul auto a unui autovehicul in cazul in care, la momentul scoaterii din parc, i s-a restituit proprietarului valoarea reziduala a taxei.

Masinile inmatriculate in perioada 1 ianuarie 2007 – 1 iulie 2008 nu vor trebui sa achite taxa pe poluare in noua ei forma intrucat ele au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima inmatriculare a acestora a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule in temeiul art 214 1 – 214 3 din Codul Fiscal.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se recupereaza taxa auto la vanzare cumparatorul va plati din nou aceasta taxa? tcata tcata Buna ziua, Doresc sa recuperez taxa auto pentru un autoturism inmatriculat in luna august 2007. De asemenea doresc sa vand acest autoturism peste cateva ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu automobil - acte necesare KarinRauh KarinRauh M-am mutat din Bucuresti in Ilfov, mi-am schimbat buletinul, si-acum trebuie sa-mi schimb actele masinii, ca sa o transfer si pe ea in Ilfov. Cine imi poate ... (vezi toată discuția)
Oug nr 1/2012 catimicu catimicu Buna ziua , De curand am achizitionat un autoturism opel corsa an de fabricatie 1998. euro 2 adus din Germania. Vreau sa- l inscriu in circulatie. Din cate am ... (vezi toată discuția)