avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot sa solicit stramutarea pricinii?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot sa solicit stramutarea pricinii?

buna ziua
Baiatul meu a luat amenda de la Politia comunitara am contestat si am castigat dar Politia Comunitara a facut recurs.Noi putem muta procesul in orasul nostru caci baiatul a luat amenda in alt oras .Daca da cum.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:07, 13 Ianuarie 2012
Daca aveti motive temeinice eventual puteti solicita instantei de judecata stramutarea cauzei,dar nu puteti impune ca solutionarea sa fie dispusa instantei din localitatea dvs
Stramutarea cauzei poate fi admisa de instanta numai in situatia in care sunt intrunite cerintele art 37 codul de procedura civla

Art 37 a- Cand una dintre parti are doua rude sau afini pana la gradul al patrulea inclusiv printre magistratii sau asistentii judiciari ai instantei;
b.-Pentru banuiala legitima;
c- Pentru siguranta publica

Banuiala se socoteste legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarilor pricinii, calitatii partilor ori vrajmasiilor locale.
Constituie motive de siguranta publica acele imprejurari care creeaza presupunerea ca judecata procesului ar putea produce tulburarea ordinii publice.
Cererea intemeiata pe motive de rudenie sau de afinitate se depune la instanta superioara.
Pentru motive de banuiala legitima sau de siguranta publica cererea se depune la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Dar aveti motive sa solicitati stramutarea pricinii? Faptul ca politia a facut recurs nu este motiv de stramutare.

Potrivit art. 38 Cod procedura civila, numai stramutarea intemeiata pe banuiala legitima sau pe siguranta publica se pot cere in orice stare a pricinii (sunteti in recurs!). Deci numai pentru aceste doua motive puteti solicita stramutarea. Nu puteti solicita stramutarea "la dvs. in oras'', cu exceptia situatiei in care in orasul in care domiciliati exista o instanta de acelasi grad cu cea care urma sa judece recursul, respectiv tribunalul.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

mutarea unui proces civil in alta localitate elenagogan elenagogan buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca este posibila mutarea unui proces civil in alta localitate inainte de pronuntare,.ce-ar trebui sa fac incazul ca se ... (vezi toată discuția)
Stramutare proces geco geco Buna ziua. Se poate cere recursul la o alta Curte de apel dintr-un judet diferit de al Tribunalului in care s-a judecat pe fond?Unde se face o eventuala ... (vezi toată discuția)
Stramutare handsu handsu Care este procedura de inaintare a unei cereri de stramutare . M-ar interesa in m od amanuntit , si timbrarea . (vezi toată discuția)