avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie inventariere-cine o intocmeste
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie inventariere-cine o intocmeste

buna ziua,
decizie de inventariere, din cate stiu eu tine de contabilitate si este strans legata de evidenta stocurilor existente in contabilitate, prin urmare departamentul de contabilitate ar trebui sa o intocmeasca, cu stabilirea comisiei si toate componentele, conform legislatiei in vigoare. dar pentru ca ma confrunt cu o situatie in care contabilitatea sustine ca ar trebui intocmita de compartimentul de resurse umane, va rog sa-mi spuneti cine este in masura sa intocmeasca respectiva decizie, contabila sau specialistul resurse umane?

multumesc!

multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 13 Ianuarie 2012
Inventarierea elementelor de natura activelor, datoriilor si capitalurilor proprii se efectueaza de catre comisii de inventariere in baza procedurilor proprii aprobate in acest sens. Comisiile de inventariere sunt numite prin decizie scrisa, emisa de administrator, consiliul de administratie, respectiv membrii directoratului, dupa caz.
Angajatorul sau reprezentantul acestuia va emite o decizie de numire a Comisiei de inventariere care trebuie sa contina:
- componenta comisiei,
- numele responsabilului comisiei,
- modul de efectuare a inventarierii,
- gestiunile supuse inventarierii,
- data de incepere si terminare a operatiunilor.

Nu intra in atributiile dep.res.umane si nici a contabilitatii emiterea unei astfel de decizii ...
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Avem o problemă de serviciu și avem mare nevoie să ne ajutați: - ordonatorul principal de credite a trimis instituției noastre o adresă ... (vezi toată discuția)
Inventariere documente iselina71 iselina71 Buna dimineata, Va rog sa-mi spuneti daca directorul general al unei institutii publice poate dispune VERBAL inventarierea documentelor aflate in ... (vezi toată discuția)
Inventarierea documentelor de resurse umane eduardvl eduardvl Buna seara, Rog respectuos un raspuns la urmatoarea speta: Exista vreun ordin expres (hotarare, ordonanta, lege etc.) privind inventarierea documentelor de ... (vezi toată discuția)