avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa recuperata!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa recuperata!

Intrebarea mea ar fi : Daca recuperez in instanta taxa platita pt masina la revanzarea autoturismului cel care cumpara masina va tb. sa plateasca o alta taxa? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Pilu , utilizator 20:17, 21 Ianuarie 2012
Sunt 2 variante: actiune pentru inmatriculare fara plata taxei sau actiune de recuperare a taxei in urma platii efectuate. Odata recuperata/inmatriculata , nu se mai plateste.
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
ContSters191851, utilizator
danicus a scris:

Intrebarea mea ar fi : Daca recuperez in instanta taxa platita pt masina la revanzarea autoturismului cel care cumpara masina va tb. sa plateasca o alta taxa? Va multumesc anticipat!


Da, la o noua inmatriculare noul cumparator va trebui sa plateasca o noua taxa.
pai din moment ce masina este inmatriculata, chiar daca am recuperat taxa in instanta cumparatorul va plati pt , o inmatriculare deja existenta? Si daca va plati presupun ca va plati taxa dupa reglementarea in vigoare la momentul respectiv, nu? Va multumesc!
Noua lege prevede ca taxa pe poluare se plateste o singura data. E clar ca pentru ce s-a inmatriculat in perioada 1 ianuarie 2007 - 13 ianuarie 2012 s-a platit aceasta taxa, ca atare nu mai trebuie platita. Dupa parerea mea, chiar daca ati recuperat banii, nu mai trebuie paltita taxa la o noua transmitere a dreptului de proprietate.
Nu se mai plateste daca se poate face dovada ca ea este platita; si nu o sa puteti sa dovediti.

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare platita in 2011 mai este valabila? LILI25 LILI25 Am cumparat o masina cu taxa de poluare platita in 2011. La serviciul inmatriculari mi-a fost respin dosarul pe motiv ca taxa nu este platita pe numele meu. ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)
Platesc taxa de mediu? radupr radupr Buna seara, va retin atentia cu mai multe intrebari. In anul 2012 am achizitionat o masina productie 2005, inmatriculata prima data in Romania in august ... (vezi toată discuția)