avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Interzicerea unui produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Interzicerea unui produs

Buna! As dori o lamurire la o problema cu care ma confrunt.
Sa zicem ca am creat o aplicatie online, care la randul ei creaza niste produse virtuale, pe care eu ca proprietar al aplicatiei care le creaza, nu le vand pe bani reali.
Problema mea este ca, unii utilizatori folosesc produsele aplicatiei mele si le vand pe bani reali (lei, euro, etc).

Ce as putea face din punct de vedere legal pentru ca operatiunea de vanzare pe bani reali sa fie interzisa, sau cel putin ilegala din punct de vedere juridic?

Multumesc pentru timpul acordat, sper ca am fost destul de explicit!
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
AndreiVB, utilizator
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 02:44, 14 Ianuarie 2012
Va puteti inspira din GNU (link la sfarsitul acestui post) prin preluarea si adaptarea pasajelor care se refera la vanzarea fara acord a aplicatiei sau a unor portiuni ale aplicatiei, dar parerea mea este ca "amenintarea" legala va avea un efect minimal (if any), daca nu va puteti permite sa investiti timp si bani in urmarirea legala a celor care fac comert cu 'moneda'. Stiti probabil ca vanzarea de "iteme" este practicata la nivel mondial, inclusiv pe situri celebre precum Ebay. Si asta nu doar pentru ca producatorii (~detinatorii de drepturi) sunt dezinteresati de aceasta problema "morala", cata vreme businessul aduce profit prin vanzarea aplicatiei, prin acces la serverele dedicate, prin advertising s.a.m.d., ci mai ales pentru ca fenomenul este incontrolabil.

Ca si in cazul p2p, constiinta faptului ca descarcarea / uilizarea unor produse care nu-ti apartin reprezinta o ilegalitate, se dovedeste insuficienta in lupta cu tentatia gratuitatii.

- De ce descarci filme?
- Pentru ca pot.
- Dar e ilegal!
- So what?


Poate ca ar trebui sa va orientati spre un sistem de penalitati prin care va rezervati dreptul de a anula acumularile de 'moneda virtuala', daca se dovedeste ca acestea au fost facute prin tranzactii comerciale reale. Cum puteti dovedi ca astfel de tranzactii au avut loc, numai Dvs stiti, dar ca idee, daca prin intermediul aplicatiei va informati clientii despre acest sistem de penalitati, cred ca s-ar putea dovedi o metoda mult mai eficienta de a limita acest fenomen.

GNU: [ link extern ]

Ctrl+F => search string: sell
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
cga43, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare software servicii software as a service (saas) la orda oportunitate sau obligativitate? mihaimg mihaimg Buna ziua, Citind OG 25/2006 si toate modificarile cu privire la dreptul de autor si obligativitatea inscrierii oricarui program pentru calculator in ... (vezi toată discuția)
Ce taxe declar din venituri roblox? rune rune Am 17 ani și lucrez ca creator într-un joc numit Roblox. Acolo, primesc monede virtuale de la alți jucători atunci când aceștia îmi cumpără accesorile ... (vezi toată discuția)
Abuz joc online pinkys pinkys Buna Ziua, Joc un joc pe internet, un joc ce anunta a fi \"free\" insa facilitatile necesare jocului costa. Dupa ce am cumparat prin plata cu card-ul ... (vezi toată discuția)