avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cate joburi cu jumatate de norma ai posibilitatea de a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cate joburi cu jumatate de norma ai posibilitatea de a lucra

Lucrez cu norma intrega la o firma din localitate ca electrician,mai am jumatate de norma (4 ore-interventii) ca si agent paza-vreau sa mai iau un job cu jumatate de norma la o alta firma de paza,este posibil?sau cum sa fac sa nu incalc legea muncii in aceasta privinta?Mentionez ca ambele mele contracte de munca actuale sunt conform legii!
Cel mai recent răspuns: niroz , utilizator 15:25, 14 Ianuarie 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.


2. Nu se precizeaza nicaieriun numar limitat de contracte individuale de munca (CIM) sau un numar limitat de ore de munca.

3. Asadar puteti sa incheiati cate CIM puteti sa onorati, fara sa va afecteze sanatatea si fara sa-i incurcati pe angajatorii dvs.

4. Conform Codului fiscal trebuie sa anuntati la fiecare angajator ca mai aveti si alte locuri de munca si sa spuneti unde aveti locul de munca de baza (de regula la cel cu 8 ore pe zi) in vederea impozitarii.
cate joburi cu jumatate de norma ai posibilitatea de a lucra

Daca pentru un program normal de lucru se pot incheia "n" contracte, pentru timp partial pot fi incheiate "n+1" contracte, fiindca este "o fereastra" pana la 8 ore. =D> Odihna necesara nu are importanta decat in legi. Mai departe... "fara comentarii".
Fara probleme incheiati contracte.
Multumesc pentru amabilitatea d-voastra,un AN NOU FERICIT!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare ContSters118838 ContSters118838 Cate contracte de munca ai voie sa inchei? Precizez ca in momentul de fata am un contract de munca cu 8 ore si unul cu 2 ore. Am voie sa mai inchei si alte ... (vezi toată discuția)
Cate cim poate avea un salariat student97 student97 Buna ziua, As avea o intrebare. Daca salariatul X lucreaza cu CIM full time ( 8 ore) la firma A, poate inchide un alt CIM cu firma B tot full time 8 ore? Nu ... (vezi toată discuția)
Contracte part time mema mema Buna ziua! va rog sa ma lamuriti la cate contracte part time ma pot limita, pe langa unul cu norma intreaga de opt ore? (vezi toată discuția)