avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegeri anticipate
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegeri anticipate

Daca azi ar avea loc alegeri anticipate cat dureaza mandatul noilor alesi?
ARTICOLUL 63 Durata mandatului Organizare şi funcţionare Parlamentul din Constituţia României

CAPITOLUL I
Parlamentul

SECŢIUNEA 1
Organizare şi funcţionare
ARTICOLUL 63

Durata mandatului

(1) Camera Deputaţilor şi Senatul sunt alese pentru un mandat de 4 ani, care se prelungeşte de drept în stare de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă, până la încetarea acestora.

(2) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.

(3) Parlamentul nou ales se întruneşte, la convocarea Preşedintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri.

(4) Mandatul Camerelor se prelungeşte până la întrunirea legală a noului Parlament. În această perioadă nu poate fi revizuită Constituţia şi nu pot fi adoptate, modificate sau abrogate legi organice.

(5) Proiectele de legi sau propunerile legislative înscrise pe ordinea de zi a Parlamentului precedent îşi continuă procedura în noul Parlament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data expirare mandat deputat monicalirca monicalirca Buna ziua, Conform prevederilor art. 63 alin 4 din Constitutie \\"Mandatul Camerelor se prelungeşte până la întrunirea legală a noului Parlament \\". ... (vezi toată discuția)
Legea 329/2009 - ordinara sau organica? blackjack blackjack In ce categorie de legi se poate incadra Legea 329/2009, ordinara sau organica? (vezi toată discuția)
Românii din diaspora pot candida pentru parlamentul româniei? Toiag Toiag Românii din Diaspora pot candida pentru Parlamentul României, în cadrul unor filiale înfiinţate în străinătate, filiale ale unui partid din ... (vezi toată discuția)